2015/2016

A2 en C1 maken zich op voor bekerfinale!

12 mei 2016 - Bron: BASVoetbal.nl

Het aankomende weekend staat voor BAS A2 en BAS C1 in het teken van de bekerfinale. De A-junioren spelen op het sportpark van Zwart Wit ’63 tegen Heino A2, terwijl de C1 afreist naar Hulzense Boys in Nijverdal. Daar speelt de ploeg om 11.00 uur tegen DOS ’37 C1.

De C-junioren bereikten de finale door al twee kampioenen uit te schakelen. In de poulefase, waarin ook Berkum C2 en DSV ’61 C1 de tegenstanders waren, eindigde BAS boven Elspeet. In de eerste ronde was de ploeg te sterk voor het Zwolse CSV ’82 (4-2), waarna in de tweede ronde werd afgerekend met Zeewolde C2: 0-1. In de kwartfinale won de C1 met 7-0 van WZC Wapenveld en in de halve finale stond er opnieuw een kampioen te wachten. Asv Dronten was de tegenstander en ook die bekerderby was een prooi voor de Biddinghuizenaren. In de allerlaatste minuut prikte Bas van Luenen de winnende 1-2 binnen en zo mag BAS zich zaterdag melden in Nijverdal.

Op het terrein van Hulzense Boys kruist BAS zaterdag de degens met het ijzersterke DOS ’37 C1. De formatie uit Vriezenveen verloor in de competitie slechts één wedstrijd en is daardoor al een aantal weken kampioen. Om de beker mee naar Biddinghuizen te nemen moet de C1 dus voor de derde keer in deze bekercyclus zien af te rekenen met een kampioen. Het duel tussen DOS ’37 C1 en BAS C1 begint zaterdagochtend om 11.00 uur.

BAS A2 treft Heino A2
Ook BAS A2 speelt zaterdag de bekerfinale. De ploeg van trainers Stefan Tolhoek, Chris Burgers en Simon van Dijk neemt het op het terrein van Zwart Wit ’63 op tegen Heino A2. De eindstrijd werd bereikt door allereerst in de poulefase Go Ahead Kampen A2 en Zwolsche Boys te verslaan. In de kwartfinale moesten de A-junioren vervolgens aantreden tegen Rood-Wit ’58 A1 en dat duel werd met 0-11 gewonnen. In de halve finale was de A2 met klinkende cijfers (6-0) te sterk voor competitiegenoot WHC A2 en door die prestatie spelen de Biddinghuizenaren zaterdag in Harderwijk de bekerfinale.

In die finale treft BAS de leeftijdsgenoten van Heino. “Tegenstanders schreven en riepen veel en vaak dat er A1-spelers meespeelden met BAS A2. Dat klopt en dat zal ook aanstaande zaterdag niet anders zijn. Dit gezien het geringe spelersaantal in de A2”, meldt de staf. Heino is volgens de trainers de favoriet. “Heino A2 heeft de voorjaarscompetitie afgewerkt in de tweede klasse. Met het goede team dat men al had, heef Heino in vrijwel alle wedstrijden meer weerstand gehad. Spelen op een hoger niveau zal altijd leiden tot betere persoonlijke ontwikkeling. Ook de teamprestatie zal verbeteren. Heino A2 heeft hierdoor een duidelijke voorsprong op BAS A2.”

De eindstrijd tussen Heino A2 en BAS A2 begint zaterdagmiddag om 15.00 uur!