Swift '64 C1 1 - 4  BAS JO15-1
27-4-2002
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

BAS C1 Kampioen

Afgelopen zaterdag was het langverwachte moment daar. BAS C1 mocht zich eindelijk officieel kampioen noemen. Met nog één wedstrijd te gaan kan de nummer 2 Swift C1, BAS C1 niet meer inhalen.

Voorafgaand aan dit seizoen werd al duidelijk dat de C1 dit jaar uit een uitstekende groep spelers bestond. In de bekerwedstrijden waren de resultaten nog wisselend maar in de competitie ging het vanaf wedstrijd dag 1 uitstekend. Een goede sfeer met spelers, leiders en ouders zorgde voor het juiste klimaat om tot de optimale prestatie te komen.

Moest BAS C1 vorig jaar in deze klasse nog genoegen nemen met een vierde plaats, dit jaar was C1 bezig met maar één doel: Kampioen worden.

Het resultaat tot aan zaterdag was dat BAS C1 van de 20 competitiewedstrijden ook 20 maal wist te winnen. 60 punten dus! Ook het doelsaldo was niet misselijk: 186 doelpunten voor en maar 6 tegen.

Toch moest BAS C1 tot zaterdag wachten voordat het kampioenschap officieel was. Nummer 2 Swift '64 had namenlijk een achterstand van maar 5 punten. De kampioenswedstrijd werd gespeeld tegen deze ploeg in een uitwedstrijd in Swifterbant. Een punt zou al voldoende zijn om het kampioenschap binnen te halen.

De wedstrijd werd bezocht door de zeer grote, en trouwe club ouders die voor de gelegenheid de bloemen alvast hadden meegenomen. Ook aftredend voorzitter Sybesma was als bijna vaste C1 supporter aanwezig.

De eerste helft van de wedstrijd was duidelijk niet de beste van BAS dit seizoen. Een echte kampioenswedstrijd met zenuwen en spanning. Hier leek een einde aan te komen toen Robbie Bartels namens BAS voor de 0-1 zorgde.

Niets was echter minder waar, BAS verslapte en liet Swift terug komen tot 1-1. Dit was tevens de ruststand. Trainer Dodde en leider Amsing spraken de spelers in de rust toe terwijl grensrechter Ane Sybesma de rust gebruikte om met de meegereisde supporters een bakje koffie te drinken.

De woorden van Dodde en Amsing hadden duidelijk effect op BAS. Direct na rust zorgde Mark Wisse met een mooie actie voor de 1-2. Even leek Swift weer op gelijke hoogte te komen maar nu gebeurde dit niet. Marco van Someren maakte aan alle onduidelijkheden een eind door snoeihard voor de 1-3 te zorgen. Luke van de Burg zorgde met een fraaie kopbal voor de eindstand: 1-4.

Met nog 1 wedstrijd te gaan heeft BAS nog steeds een kleine kans om de magische grens van 200 doelpunten te halen. Hiervoor moet dan wel 10 maal gescoord worden. Volgende week thuis om 11.00 uur tegen DSV C1.

Na deze wedstrijd zullen de spelers het kampioenschap echt gaan vieren. Met 's avonds nog een verrassende feestavond waar de leiders niets voor hoefden te organiseren maar wat spontaan door de ouders werd aangeboden.