Vriendschappelijke wedstrijd
21-11-2001
De Strokel, Strokelweg 1 Harderwijk

BAS C1 pakt VVOG C1

Het in de derde klasse uitkomende en nog ongeslagen BAS C1 speelde vanavond een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen hoofdklasser VVOG C1 uit Harderwijk en won verrassend met 0-3.

In deze hoofdlasse staat VVOG C1 op dit moment op een verdienstelijke tweede plaats. De spelers en begeleiders van BAS C1 waren dan ook erg blij met de mogelijkheid om tegen een vier klassen hoger uitkomend elftal te mogen oefenen. Dat de spelers van BAS C1 hier van onder de indruk waren bleek in de eerste vijf minuten. Het spel werd toen voornamelijk op de helft van BAS C1 gespeeld. Kansen voor VVOG leverde dit echter niet op.

Na deze openingsfase gooide BAS duidelijk de schroom van zich af. BAS begon zijn eigen spel te spelen en de eerste twee kansen van de wedstrijd waren dan ook voor BAS. Doelpunten leverden deze kansen niet op. De derde kans was echter wel raak. Robby Bartels kwam mee op, combineerde sterk met Mark Wisse en zorgde voor de verdiende maar wel verassende 0-1.

Duidelijk was nu dat BAS iets kon halen deze avond. De uit veertien spelers bestaande selectie presteerde voor meer dan 100%. Combinaties liepen soepel, duels werden gewonnen en er werd af en toe flink gebikkeld. Dik verdiend zorgde weer Robby Bartels voor een doelpunt voor BAS. 0-2 was een heerlijke stand om mee te rusten.

Van rust was echter geen sprake, er werd direct doorgedraaid. BAS kon wat dat betreft weer meteen vol aan de bak. VVOG probeerde nu wel meer het spel te maken en slaagde daar af en toe ook in, maar steeds was daar weer de druk van de BAS spelers. De kansen waren dan ook weer voor BAS. Ronald Hulsker schoot twee maal voor langs, Roy Remeijsen raakte de paal. VVOG deed nog iets terug door in een scrimage een wel of niet doepunt te maken na een wel of niet overtreding van VVOG kant. De sterk fluitende scheidsrechter floot niet voor een overtreding en kende VVOG ook geen goal toe. Het bleef dus 2-0 voor BAS.

Met nog 10 minuten op de klok werd Roy Remeijsen weg gestuurd. Hij speelde zichzelf prachtig vrij en bood Nabil Saddouki en niet te missen kans. 0-3(!)

De wedstrijd was nu gespeeld, VVOG kon niet meer voor gevaar zorgen en BAS won uiteindelijk de wedstrijd tegen deze hoofdklasser met 3-0.

Zaterdag speelt BAS C1 weer vriendschappelijk in en tegen Oosterwolde, aanvang 9.30 uur.