BAS JO15-1 - ESC C1 : 4-0

BAS JO15-1 4 - 0  ESC C1
19-4-2008

C1 sluit laatste thuiswedstrijd in stijl af: 4-0!

Na dagenlang speculeren over deze wedstrijd moesten BAS C1 en ESC Elburg C1 vandaag aantreden op sportpark de Schelp. Trainer Stefan Tolhoek had besloten om vandaag te starten, tegen een op voorhand mindere tegenstander, in een 4-3-3 opstelling met op het middenveld de punt naar voren. Hij koos hiervoor, om zodoende nog meer druk uit te kunnen oefenen op de tegenstander en vooral veel goals te maken. Verrassingen in de opstelling waren, dat de uit de C2 teruggehaalde Theo Burgers direct in de basis mocht starten en ook Arjan Timmerman gewoon in de basis startte(gehele week geblesseerd geweest). Jelle Oosterkamp en een getergde Joost Rijk begonnen vandaag als wissels.

Jorrit Kay Arjan
Tom Okan Chris
Art Nadia Carlo Theo
Kevin
Wissels: Jelle Oosterkamp en Joost Rijk.

Om klokslag 10.30 begonnen de twee ploegen aan de wedstrijd. Voor deze twee ploegen stond er eigenlijk niks meer op het spel, aangezien BAS derde staat en de tweede plek veel te ver weg is, en ESC zich al had veilig gespeeld. Daarom werd er van te voren door trainer Stefan Tolhoek een open wedstrijd verwacht.

‘Nog nooit gescoord met mijn hoofd’
In de beginfase van de wedstrijd was het vooral aftasten. Er gebeurde vrij weinig, totdat in de 20e minuut na een flitsende aanval er een corner genomen mocht worden door BAS. Chris naam deze taak opzich en liet zien over een sublieme voorzet te beschikken. Hij legde hem goed bij de eerste paal waar, de kleinste van het veld, Jorrit Doorman hoog boven iedereen uit kwam en knap de 1-0 binnen kopte. Naar eigen zeggen was dit zijn eerste goal, en waarschijnlijk ook de laatste, met het hoofd.

Overwicht

Na deze goal kwam er voor BAS nog wat kleinere mogelijkheden om verder uit te lopen, maar het duurde tot in de 33e minuut van de wedstrijd dat er weer gescoord werd. Aanvoerder Kay Oomen rondde een knappe aanval over meerder schijven koelbloedig af en zodoende was de 2-0 een feit.
In de rust werd er door trainer Tolhoek nog is benadrukt dat er nog zeker wat doelpunten bij konden. Arjan gaf aan nog niet volledig fit te zijn en zodoende kwam Jelle voor Arjan. Dit betekende voor aanvoerder Kay dat hij naar rechts moest verhuizen en Okan ging in de spits spelen. Jelle kwam op de positie van Chris te spelen, die op zijn beurt opschoof naar ‘10’.
Een hoop wisselingen, dus het was maar de vraag of de C1 het spel van de 1e helft door kon trekken.De begeleiding was in ieder geval zelfverzekerd.

The Kay Oomen-Show

Na de rust was het Kay Oomen die liet zien dat hij van alle markten thuis was. Afgelopen woensdag liet hij al zien over ongelofelijk veel snelhei te beheersen bij de B1 en dit liet hij nu weer zien. Vanaf rechts kwam hij steeds meer in zijn spel en dat leidde na een prachtige actie tot een penalty voor BAS. De verdediging van ESC wist niet was het met de rechtsbuiten aan moest en vond dat dit de enige manier was. De penalty werd genomen door Tom die koelbloedig de bal achter de keeper plaatste. Zo stond de 3-0 op het ontbrekende scorebord.
Maar dit was nog niet genoeg. Het was wederom Kay Oomen die liet zien dat hij sterk aan de bal is, liep zo door de Elburger defensie en rondde beheerst af,4-0.
Met nog 5 minuten te spelen bloedde de wedstrijd een beetje dood en zo kon BAS C1 het thuisseizoen op een waardige manier afsluiten.