Hierden C1 2 - 4 (1 - 1) BAS JO15-1
20-9-2008, 09:00 uur
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

De wedstrijd:

Voor deze wedstrijd moest BAS afreizen naar Hierden. Het 1e kwartier gingen de ploegen gelijk op, maar na 20 minuten nam BAS het initiatief. Op een paar kleine counters na waren er geen grote kansen. De scheidsrechter zat ons niet echt mee, en dat kostte Art 5 minuten. Met 1 man minder maakte Hierden de openingstreffer. Een fout van onze Captain Jelle zette de spits 1 op 1 met Dylan. Na wat geklungel voor het doel van BAS schoot de spits van Hierden de bal in de touwen.
Stefan had ondertussen iets gewisseld; Chris naar de spits en Jorrit naar de rechterkant van het middenveld. En die wissel bleek later in de 2e helft goud waard te zijn. De 1e actie van Chris was meteen gevaarlijk. Chris stond 1 op 1 met de keeper van Hierden. De keeper hield de bal en kwam voor de voeten van Tom J. maar weer had de keeper hem. BAS hield er een corner aan over. Tom J. nam deze taak op zich. In eerste instantie was de corner niet goed maar Tom kreeg hem terug en bracht de bal hard voor die bij Sven kwam die de bal miste. Maar Jorrit stond scherp en gaf de bal een beuk waardoor de keeper de bal uit het net kon vissen.
De rust:
Na een bekertje ranja waar iedereen over zat te zeuren omdat er stukjes in zaten. Stefan had ons gezegd dat we niet op de scheidsrechter moesten reageren. Als we in de 2e helft zouden scoren moesten we lang in de hoek blijven juichen. De trainer vertelde ook dat de middenvelders de duels moesten winnen.
De 2e helft:
BAS nam gelijk het initiatief wat de tegenstander verraste. Na wat mooie combinaties gaf Jorrit een bal diep naar Tom D. die werd neergehaald. Hij nam zelf de vrije trap en plaatse de bal mooi voor de goal. Jelle die wilde uithalen miste de bal en Christiaan kreeg hem voor de voeten waarmee hij de bal in de netten schoot. 1-2. Zoals Stefan ons gezegd had stonden we lang te juichen in de hoek.
Niet kort daarna was er een wissel: Doelpuntenmaker Jorrit verliet het veld voor Bilal. Net na de wissel werd Christiaan in het strafschopgebied onderuit gehaald. Chris nam de pingel zelf en schoot hem prachtig binnen: 1-3 En als het al niet genoeg was maakte Chris ook nog de 1-4. Bilal maakte een actie over links en legde de bal af op Chris, die makkelijk kan binnenschieten.
Vlak voor tijd maakte Hierden nog wel 2-4 maar dat maakte niet meer uit.
Kortom BAS wist voor het eerst in de competitie te winnen en met mooi voetbal was het een leuke wedstrijd.

HIERDEN C1 - BAS JO15-1: 2 - 4 (1 - 1)

32' doelpunt 1 - 0
34' doelpunt 1 - 1  Jorrit Doorman (Sven Geling)

36' doelpunt 1 - 2  Christiaan Grin (-)
46' doelpunt 1 - 3  Christiaan Grin (Bilal El-Achak)
48' doelpunt 1 - 4  Christiaan Grin (-)