15-11-2008, 11:00 uur
De Weide Steen, Stinsweg 15 Zwolle

WVF C1 - BAS JO15-1

Na de oorwassing van vorige week was het zaak de boel vanaf het begin goed op te pakken. Na een goede trainingsweek werd er met enige vertraging afgereisd naar Westenholte. Tom Jongen, nog herstellend van zijn hersenschudding, en Theo Burgers konden niet meespelen. Het debuut van D1 speler Rutger werd hierdoor mogelijk gemaakt.
Rutger speelde heel de wedstrijd en kon terugkijken op een prima wedstrijd. Hij neutralliseerde zijn directe tegenstandster. Iets wat vrijwel elke C1 speler deed. Jeroen had het alleen erg lastig met de goed spelende rechtsbuiten van WVF. Deze scoorde binnen tien minuten twee keer. De eerste viel gelukkig binnen. Een voorzet waaide er bij de tweede paal in. De tweede goal ging mooi het kruis in. Na deze vroege achterstand ging WVF er wat gemakkelijker over denken, BAS deed er juist een schepje bovenop. Opportunistisch spel werd afgewisseld met een verzorgde passing. De trainer van WVF voelde de bui al hangen en werd onrustiger langs de lijn. Spelers van WVF werden dan ook met veel misbaar duidelijk gemaakt dat het beter kon. Nr. 10 van WVF moest Tom beter dekken, volgens mij was de nr. 10 dat niet gewend. Klasse gedaan Tom! En de inschuivende man mocht niet meer inschuiven, klasse Christiaan! De scheidsrechter deed ook nog een duit in het zakje. In vier minuten tijd maakten we de achterstand goed. Eerst was het Remco (met links) en daarna Christiaan op een mooie pass van Tom. Met een gelijke stand gingen we de rust in.

In de rust konden we de coach van de tegenpartij aardig tekeer horen gaan. Lekker gevoel geeft dat toch. Er waren aan onze kant wat aandachtspuntjes. Deze meegenomen en het feit dat WVF niet lekker in het vel zit begonnen we de tweede helft.
Ons goede begin werd uitbetaald door een doelpunt van Sven. In deze periode was WVF rijp voor de slacht. BAS controleerde en kreeg nog meer kansjes. WVF deed wel haar best, maar was niet bij machte. Zij moesten dan ook geholpen worden door de scheids. Een penalty tegen. Waar iedereen zou verwachten dat Jelle of Remco de overtreding zou hebben gemaakt, was het juist de onschuldige Rick. De penalty ging erin en de 3-3 eindstand daarmee een feit.
Al met al jammer dat de wedstrijd niet werd gewonnen, maar dit geeft de burger weer moed.

WVF C1 - BAS JO15-1: 3 - 3 (2 - 2)

6' doelpunt 1 - 0
10' doelpunt 2 - 0
25' doelpunt 2 - 1  Remco de Boer (-)
29' doelpunt 2 - 2  Christiaan Grin (Tom Drent)

41' doelpunt 2 - 3  Sven Geling (Tosan Zargari)