ESC C1 2 - 2 (0 - 2) BAS JO15-1
14-3-2009, 10:00 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Geling steelt de harten in Elburg

Zaterdagmorgen 14 maart zal nog een tijd lang in het geheugen van menig BAS C1 speler blijven hangen. Kleedkamerperikelen, twee verschillende gezichten laten zien, een heuse comeback en alle doelpunten zelf scoren in een wedstrijd die is geeindigd in een 2-2 gelijkspel, het gebeurt niet vaak.

De voorbereiding op de wedstrijd was een aparte. Kleedkamer vier in Elburg werd gedeeld met nog drie andere elftallen. Een drukke bedoeling was het. De bespreking abrupt verstoord door een stel Oldebroeker jeugd onder aanvoering van hen leider. Dit alles mocht de pret niet deren. De bespreking ging door en de oortjes van OWIOS E1 klapperden. Wat een voetbalpraat. Doorschuiven aan de balkant. Van binnen naar buiten spelen en andersom. Buitenspelers als rustpunten in het positiespel, samen met de vleugelmannen de ruimte aan de zijkant bespelen. Het aanvallen en verdedigen in driehoeken. Allemaal standaard bewoordingen in het woordenboek van een BAS topper.

We speelden de wedstrijd op het hoofdveld, dat is altijd leuk, en nu hoefden we niet op het kunstgras aan te treden. Sven was de rechtsachter van vandaag. Rick speelde met de C2 mee, samen met Dylan. Tom, die de hele week ziek was geweest, had geluk. Hij speelde een verdienstelijke wedstrijd als links of rechtsbuiten. Jordy, wél getraind. nam getergd plaats in de dugout.

De wedstrijd speelde zich in de eerste helft veelvuldig af op de helft van BAS. De BAS spitsen konden de bal voorin niet goed vasthouden en we werden dan ook alleen gevaarlijk met snelle uitvallen. Van gecombineerd samen aanvallen was er in de eerste helft niet veel sprake van. De organisatie stond verder goed. We hadden het alleen lastig met de rechtsbuiten van ESC. Echte kansen werden er niet weggegeven door ons. Het eerste tegendoelpunt kwam voort uit een corner. De bal bleef hangen. Een ESC-er kon de bal inschieten. Sven gooide nog alles in de strijd en uiteindelijk verdween de bal via Sven tegen de netten. Door het van richting veranderen van het schot was Sjoerd kansloos. Sven maakte zich met deze actie gelijk geliefd bij het Elburger publiek.

De 2-0 achterstand werd nog voor rust bereikt. De rechtsbuiten van ESC kon vrij voorgeven na een lange rush. De verdedigers Remco en Sven stonden niet goed. En het was dan ook Sven die de bal in eigen doel schoot. Vast niet met opzet, maar het duimpje in de lucht naar de trainer van ESC vraagt nog om een uitleg. Rutger haalde het einde van de eerste helft niet. In een solo actie werd hij gestuit en even later kwam Jordy het veld in voor Rutger.

In de rust, met een kleedkamer voor ons zelf, geconcludeerd dat we zelf te weinig hebben gevoetbald. Samenspel, combinaties hebben we te weinig gezien. Neem juist initiatief wanneer je de bal niet hebt. Wees zuinig op de bal.

De woorden in de rust kwamen er snel uit. We hadden er wel een corner voor nodig om te scoren. De bal werd goed voor de goal gebracht en uiteindelijk stond Jorrit op de goede plek om de bal in het doel te trappen. Het was ineens weer een wedstrijd. Door de inbreng van Jordy kwamen we ook beter tot spelen op het middenveld. Er werd af en toe heel snel gehandeld zodat we de tegenstander te snel af waren. Het werd meer en meer een wedstrijd. Dat even later ook de 2-2 viel was niet verwonderlijk. Via mooi spel op links was het Tom met een verschrikkelijke poeier die raak schoot via de binnenkant van de paal.

Op links had Jeroen de zaakjes nu goed op orde. Jelle en Art assisteerden hier goed. Aan de andere kant was het Sven die zijn positie goed invulde. Aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen die Sven. Echt grote kansen konden beide teams daarna bijna niet meer creeren. Tot aan de laatste minuut. Het is Christiaan die zijn tegenstander te snel af is. Een goede voorzet aflevert, zat heel wat risico in, perfect voor Jorrit. Deze weet dit alleen niet te promoveren tot het winnende doelpunt en de drie punten. Gelijk hierna komt ESC eruit en kruipen wij door het oog van de naald.

Vorige week pissig omdat we de drie punten niet wonnen, nu was er tevredenheid na het goede terug komen van een achterstand. Het was misschien ook iets teveel van het goede geweest, maar niemand die daar om had gemaald.. Sven waarschijnlijk wel.

Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk waar Sven zich op dit moment bevindt. Na de wedstrijd voegde hij zich tussen de Elburgers die hem in de armen sloten en hem verafgoden.

Hopelijk is hij maandag weer van de partij. We spelen dan met de mogelijke C1 voor volgend seizoen een wedstrijd tegen het huidige C1 elftal van Hulshorst.

Tom Jongen

Jorrit Doorman

ESC C1 - BAS JO15-1: 2 - 2 (0 - 2)

18' doelpunt 1 - 0
28' doelpunt 2 - 0  Sven Geling (-)
36' doelpunt 2 - 1  Jorrit Doorman (Jordy Knippenborg)
53' doelpunt 2 - 2  Tom Jongen (Christiaan Grin)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):