BAS JO15-1 - Hoevelaken C1 : 1-6

BAS JO15-1 1 - 6 (1 - 3) Hoevelaken C1
28-3-2009, 10:30 uur

sc Hoevelaken C1 wederom te sterk voor BAS C1

Op voorhand waren onze C1-toppers gebrand om de wedstrijd in Hoevelaken te kunnen beschouwen als een incident. Toentertijd gingen we met 7-1 het schip in. Er was perspectief op een goed resultaat. Er is in al geen weken geen wedstrijd verloren. De trainingen verlopen positief. En tegenstander Hoevelaken heeft zijn draai na de winterstop nog niet gevonden.

We begonnen zonder de afwezige Rick. Rutger speelde na zijn blessure met de D1 mee, toch wat makkelijker inkomen. Sjoerd was geblesseerd aan zijn bovenbeen. Jordy speelde eerst met de C2 mee. B1 was vrij en zodoende kon Tom D. (als gewoonlijk) weer met ons meespelen. De opstelling was toch wel redelijk vertrouwd met Dylan; Sven, Jelle, Remco, Jeroen; Tom J., Christiaan, Art; Theo, Jorrit, Bilal. Op de bank zaten Tom D. en Jordy.

De wedstrijd begon evenwichtig al was het snel Hoevelaken dat de touwtjes in handen nam. Na matig verdedigen kon er zelf vrij eenvoudig worden ingeschoten van de rand zestien. De bal verdween in de bovenhoek achter Dylan. Een kleine domper en Hoevelaken bleef de betere. Vooral verdedigend zat het niet lekker. Telkens hadden de mannen uit Hoevelaken voldoende ruimte om lekker te kunnen samenspelen. Aanvallend kwamen we niet of nauwlijks tot gevaarlijke momenten. Nadat Hoevelaken op 0-2 en 0-3 was gekomen (wederom niet sterk verdedigen) kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Kort voor de rust zorgde Christiaan voor de aansluitingstreffer. 1-3.

In de rust werd de zaak hersteld en werd onze formatie aangepast aan die van Hoevelaken. Motto voor de tweede helft was het winnen van de duels. Tom Drent kwam het veld in voor Remco. De organisatie was inderdaad beter. Duels werden gewonnen en de wedstrijd speelde zich steeds vaker op de helft van Hoevelaken af. Al snel na rust, nadat de linksback van Hoevelaken in de fout ging, konden Bilal en Christiaan alleen op het doel af. Een toegesnelde verdediger van Hoevelaken voorkwam de 2-3. In de tegenstoot werd het 1-4, en was de wedstrijd gespeeld. De wedstrijd kabbelde voort. BAS kwam niet tot grote kansen en Hoevelaken vond het wel best. Ze konden nog tweemaal scoren na presentjes van de BAS mannen.

Zaak om deze week hard te trainen. Vooral verdedigend niet het kaas van het brood te laten eten en in het aanvallen meer lijn en combinaties zien te krijgen. Met individuele acties en solo na solo gaan we het niet winnen.

Christiaan Grin

BAS JO15-1 - HOEVELAKEN C1: 1 - 6 (1 - 3)

5' doelpunt 0 - 1
18' doelpunt 0 - 2
23' doelpunt 0 - 3
30' doelpunt 1 - 3  Christiaan Grin (Art Drent)