BAS JO15-1 - Hierden C1 : 3-0

BAS JO15-1 3 - 0 (1 - 0) Hierden C1
11-4-2009, 10:30 uur

Driepunter voor BAS C1

Op een zonovergoten sportpark 'de Schelp' hield BAS de punten in eigen huis. Van begin af aan speelde BAS geconcentreerd, gecontroleerd en vol discipline. Het resultaat een 3-0 overwinning en een gedesillusioneerde tegenstander achterlatend. Tussendoor werd ook nog even de doelstelling behaald van de afgelopen drie wedstrijden. Complimenten voor de hele ploeg! Maar waar was de patat en de vrouwen in de kleedkamer?

Met de beschikking over de voltallige 16-koppige selectie kon de strijd aan worden gegaan met Hierden. In de uitwedstrijd tegen Hierden werd onze eerste overwinning van het seizoen binnengesleept. Sindsdien heeft Hierden de benodigde punten bij elkaar gesprokkeld en bezetten zij de 5e plaats op de ranglijst.

Op het veld was dit niet te zin. De eerste helft golfde op en neer zonder dat beide partijen grote kansen kregen. Mogelijkheden waren er wel her en der te noteren. Opvallend was dat de gevaarlijke voorhoede speler van Hierden in de eerste wedstrijd nu als linksachter opereerde. Verder waren de Hierdenaren weer erg sterk met de mond. De rust leek te worden gaan opgezocht met de brilstand. Tom Drent dacht hier anders over. Nadat Theo op grove wijze onderuit werd gehaald buiten de 16-meter door de keeper, die hiermee weg kwam, was het Tom die de vrije trap achter de doelman schoot. Komt vast door dat zand in de punt van de schoen.. Zo werd de kleedkamer opgezocht met een 1-0 voorsprong.

En dan smaakt de ranja toch eens lekker in de rust. Niet zo zuur of met stukjes als anders. De nadruk werd nog even gelegd op ons eigen spel. Vanuit Theo en Jorrit meer actie. En de middenvelders Rutger en Tom proberen lopend onder Christiaan te komen. Verdedigend stond het goed. Art, Sven en Rick hadden de Hierdenaartjes goed onder controle!

Gedreven door de voorsprong en de oververhitte jongens uit Hierden werd de tweede helft beter dan de eerste helft. Er was een overwicht voor BAS en kansen kwamen er te over. Hierden raakte nu steeds meer met zichzelf in de knoop. Ondertussen ruimde Jelle het veld voor Jordy. Jelle overleefde een charge vanuit de eerste helft niet. Jordy viel goed in voor het oog van vader Fred en mede-Parksingel bewonder Jan O.

Uiteindelijk werd door een andere invaller de bevrijdende 2-0 gescoord. Bilal stond nog maar net in het veld voor Jorrit. Vanuit een corner van Christiaan kon hij vrijstaand bij de tweede paal de bal binnen koppen. Hierden ging met nog een kwartier op de klok alles of niets spelen. Een extra aanvaller en achterin één tegen één. BAS pareerde hierop door eerst Jeroen in te brengen voor Rick. Even later kwam Remco voor Theo. Zo kon Theo naar vrouwlief Eline en kon Remco de extra aanvaller uitschakelen.

Door deze omschakelingen werd niet Hierden gevaarlijk, maar juist BAS met goede tegenaanvallen. BAS liet zich niet gek maken. Bleef geconcentreerd. Gaf niets weg. En Christiaan beloonde zichzelf én de ploeg door de 3-0 eindstand aan te tekenen.

Assistent scheidsrechter Bies ga na afloop een verklaring aan de landelijke pers: "Ik heb genoten van onze jongens. De opdrachten werden voortreffelijk uitgevoerd. Vooral in de tweede helft waren we de betere ploeg en we maken onze spelers een groot compliment voor de inzet en tactische discipline die ze hebben getoond."

Christiaan Grin

Bilal El-Achak

Tom Drent

BAS JO15-1 - HIERDEN C1: 3 - 0 (1 - 0)

33' doelpunt 1 - 0  Tom Drent (-)

52' doelpunt 2 - 0  Bilal El-Achak (Christiaan Grin)
70' doelpunt 3 - 0  Christiaan Grin (-)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):