BAS JO15-1 - WVF C1 : 2-1

BAS JO15-1 2 - 1 (1 - 0) WVF C1
25-4-2009, 10:30 uur

BAS C1 - WVF C1

De rookwolken van de C2 wedstrijd waren nog maar net opgetrokken van veld 2 of de matadoren van de C1 mochten gaan aantreden tegen WVF C1. Als echte strijders werd het veld betreden. De blik in de ogen was dodelijk. De mensen langs de lijn en op bank maakten zich op voor een mooi voetbalgevecht.

In de basisopstelling verving Jordy Tom Drent die met de B1 meespeelde. Een andere wijziging was die van Bilal op de rechtsbuiten in plaats van Jorrit. Jorrit voegde zich naast Stefan op de bank. Remco, Sjoerd en Jeroen speelden een goede wedstrijd bij de C2. Zij wonnen overigens met 3-2.

Strijd werd er veelal geleverd door de mannen uit Biddinghuizen. WVF vond het zo op voorhand wel goed, al werd er in de beginfase nog wel flink getackeld door de jongens uit Zwolle. Christiaan zette een actie door over de linkerkant van het veld. Een tackle volgde en Christiaan moest al snel geblesseerd van het veld af. Jorrit was zijn vervanger. En gelijk was de bank naast Stefan leeg.

Het verlies van Christiaan werd goed opgevangen. Jorrit speelde een goede wedstrijd, lekker in de combinatie en twee ballen op de paal. En Rutger nam de scorende taak van Christiaan maar even over. Een goede loopactie werd op waarde geschat met een bal op maat van Tom. Keeper komt uit. Kleine kluts en Rutger tekende koelbloedig voor de 1-0 voorsprong. Beloning voor Rutger zijn spel en goede aanpassing bij de C1 na de overstap vanuit de D1. Hierna was WVF even het spoor bijster. Een veldoverwicht voor BAS. Wat kleine mogelijkheden en uit een hoekschop konden we bijna voor een grotere voorsprong zorgen, maar de bal vond niet de weg naar de netten. Zo zochten we de kleedkamers op met een 1-0 ruststand.

In de rust wat accenten aangestipt, en ja, verder was het zaak zo lekker door te voetballen. Zoals Jordy zei: "Scherp blijven!" Art sprak nog even over de snelheid van handelen die nodig was op het middenveld. En ja, daar ligt voor jou een mooie uitdaging.

De tweede helft begon en het speelde vooral op de helft van WVF af. Grote kansen waren er voor beide partijen niet te noteren. Zonder dat het een moment saai werd. Het middenveld was het strijdtoneel. Jelle schoof wat in van achteruit. Zette het met de bal aan de voet aan het lopen. Lag vast aan de nieuwe kicksen. Het vijandige doelgebied naderde en dan moest er een keer geschoten gaan worden. Bal voor links.. Toch maar niet schieten. Bal voor rechts.. Toch maar wel schieten. Schot geblokt! En een corner. Tot dan het gevaarlijkste moment van de tweede helft.

De corner werd het tweede doelpunt van de wedstrijd. De keeper die wat laconiek oogde liet de (snoeiharde?) kopbal van Jelle door de handen glippen. Wederom een kopgoal van Jelle en wederom een doelpunt uit een corner. Dat is gewoon goed.

WVF leek niet bij machte om de achterstand nog ongedaan te maken. Aanvallend kon het geen vuist maken. Of beter gezegd, de verdedigers van BAS waren te sterk voor de aanvallers van WVF. Zowel Sven als Rick aan de buitenkanten gaven geen krimp. Rick laat zien dat hij na de winterstop een donderse ontwikkeling doormaakt. Toch was het een moment van verslapping dat WVF de eretreffer kon scoren. Een slim genomen vrije bal achter de verdediging en Dylan had geen kans.

Van een slotoffensief van WVF was hierna geen sprake. De spitsen zetten snel druk op de bal. Dit leverde balbezit op voor ons. De organisatie stond als een huis. Uiteindelijk was er nog één gevaarlijk moment voor ons doel. Een corner werd goed ingeknikt, maar Dylan pareerde de lastige bal erg goed met een knappe save.

Zo werd de derde zege op rij met gejuich begroet. Gelijk was dit de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en werd het in stijl afgesloten!

Jelle Oosterkamp

Rutger Oomen

BAS JO15-1 - WVF C1: 2 - 1 (1 - 0)

17' doelpunt 1 - 0  Rutger Oomen (Tom Jongen)

50' doelpunt 2 - 0  Jelle Oosterkamp (Bilal El-Achak)