BAS JO15-1 - ESC C1 : 5-3

BAS JO15-1 5 - 3 (1 - 1) ESC C1
5-9-2009, 10:30 uur

De eerste driepunter

BAS C1 is de competitie goed begonnen. In een eentonige wedstrijd waren zij duidelijk beter dan ESC C1. De krachtsverhoudingen waren groot en het spel speelde zich veelvuldig af op de helft van de Elburgers.

In een redelijk vertrouwde opstelling werd er stipt om 10.30 uur afgetrapt op hoofdveld wat in een prima staat verkeerde. Op de bank zaten Rudo, Simone en David. BAS trok gelijk fel van leer en zette in de beginfase duidelijk de toon. Er was volop scherpte in de duels en in de passing. Dit beloofde veel goeds.

Het was uiteindelijk lang wachten op de beloning in de vorm van de openingstreffer. Het was een afstandsschot van Rutger Oomen in de 26e minuut die een kleine bevrijding vormde. In de eerste 25 minuten werden meerdere kansen om zeep geholpen. De treffer was dik en dik verdiend.

De counters van ESC waren van zekere kwaliteit. Tweemaal moest keeper Langendijk handelend optreden. Bij de derde maal dat de lange, snelle aanvaller van ESC voor Sjoerd opdook werd het gelijk en gingen we met een 1-1 ruststand de kleedkamers in. Dit iet wat tegen de verhoudingen in.

Gelijk na de rust was het weer de spits van ESC die het net vond en zo keek BAS tegen een achterstand aan. Gelukkig duurde dit niet voor lang en herstelde Bilal het evenwicht in de wedstrijd. Kort daarop zorgden Rutger en Jordy voor een ruimere voorsprong en de beloning van toch wel weer fraai spel.

Voor de statistieken scoorde de spits van ESC zijn derde en Bilal zijn tweede van de morgen. Zo kwam er een 5-3 uitslag op het wedstrijdformulier van scheidsrechter Evers. Een uitslag die de verhoudingen op het veld niet geheel juist weer geeft. Al blijven drie punten, drie punten.

Rutger Oomen

Bilal El-Achak

Jordy Knippenborg

BAS JO15-1 - ESC C1: 5 - 3 (1 - 1)

26' doelpunt 1 - 0  Rutger Oomen (-)
33' doelpunt 1 - 1

37' doelpunt 1 - 2
42' doelpunt 2 - 2  Bilal El-Achak (-)
48' doelpunt 3 - 2  Rutger Oomen (Sven Geling)
50' doelpunt 4 - 2  Jordy Knippenborg (-)
58' doelpunt 4 - 3
61' doelpunt 5 - 3  Bilal El-Achak (Simone Kets)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):