BAS JO15-1 - Zwart Wit '63 C1 : 7-4

BAS JO15-1 7 - 4 (3 - 3) Zwart Wit '63 C1
26-10-2009, 19:00 uur

Jong BAS C1 wint van Zwart Wit'63 C1

Op maandagavond een oefenwedstrijd tegen het in de 2e klasse uitkomende Zwart Wit'63 C1 uit Harderwijk. Een echte oefenwedstrijd met veel doelpunten en kansen voor beide doelen. BAS greep de wedstrijd aan om spelers aan het werk te zien uit de C2 en de D1, ook de spelers die meededen van de C1 hadden een wat andere rol dan anders. Het was een mooie aangelegenheid deze avond op het Hoofdveld van BAS-voetbal. Een avond die voetbal ademde.

Sjoerd verdedigde net als afgelopen zaterdag het doel. Verder waren er veel wijzigingen in de opstelling. Rick was verhuisd van de rechtsachter naar de positie centraal achterin en droeg zelfs de aanvoerdersband bij het betreden van het veld. Rick speelde centraal samen met Rudo. Op rechts werd gestart met Marc uit de C2 en op links, oud en vertrouwd met Jeroen. Het middenveld bestond uit Niels (D1) op rechts en David op links. Op '10' opereerde Thomas uit de C2. Voorin was er het C1-trio Simone, Bilal en Sjef. Op de bank begonnen Jesper (D1), Yordi (D1) en Ony. Laatstgenoemde liet vanavond, met een kleine uitglijder in de laatste tien minuten, weldegelijk zien de beschikking te hebben over een goede mentaliteit.

De wedstrijd begon onwennig, mede door de nieuwe samenstelling, was er nog niet het juiste vertrouwen. Vooral verdedigend werden de duels niet aangegaan en voorin de bal snel kwijtgeraakt. Rudo was de positieve uitzondering. Hij speelde als een veldheer met prima passes en balaannames. Gelukkig kon kompaan Rick zich optrekken aan het niveau en ook hij kon terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Op het middenveld werd gehoopt dat David de touwtjes in handen zou nemen, maar dit bleek in de beginfase een brug te ver. Na de wissel tussen Ony en Niels bleek er wel het juiste vetrouwen te zijn bij David en regeerde hij daar met Ony.

Op het strijdtoneel ontstond een wedstrijd met veel doelpunten. Al vroeg kon BAS tegen een achterstand aan kijken. Gelukkig deed Bilal zijn oogkleppen af en speelde samen met Sjef. Sjef die met rechts doel kon treffen. Even later kreeg Bilal de bal terug van Sjef op een presenteerblaadje en konden we kort van een voorsprong geniet. Zwart Wit'63 tekende niet veel later voor de gelijkmaker. Zij scoorden zelfs nog een keer voor de rust. Yordi kon beide ploegen met een gelijke stand laten rusten middels een fraaie stift op aangeven van Ony. Yordi die inmiddels het veld was ingekomen voor Bilal en vanaf links ging opereren. Gehaaid speelde Yordi met een goed oog voor de loopactie in de diepte. De derde wissel in de eerste helft was die van Jesper in de plaats van Rick.

Gelijk na de rust ging solo-David goed door en legde breed op Thomas welke kon scoren. Een voorsprong voor BAS. En weer kon BAS niet lang van de voorsprong genieten. Weer scoorden de Harderwijkers. Dit was, helaas voor hen, wel de laatste maal van de avond.

Thomas, Marc en David verlieten het veld en voor hen kwamen Bilal, Rick en Niels weer in het veld. Bilal trof in de laatste twintig minuten driemaal doel. Éénmaal op aangeven van Sjoerd (die nog een pingel mistte) en tweemaal op Ony, waaronder een stijlvolle kopbal. Jesper uit de D1 bemande inmiddels de rechtsback positie en kan terugkijken op een geslaagde, en toch ook wel rustige, avond. Niels had het op de middenlinie fysiek veel lastiger, maar hield zich goed staande door zijn positiespel en verfijnde baltechniek.

De andere drie meespelers van de avond, Thomas, Marc en Yordi, deden mee alsof ze al een tijdje meededen. Moeiteloos speelden zij mee. Leuk voor Thomas en Yordi dat zij een doelpunt konden maken. Brutaal aapje trouwens die Yordi.

Al met al een zeer nuttige avond voor de spelers, begeleiding en de club BAS-voetbal. Op deze manier kunnen onze talenten zich goed ontwikkelen met de doordeweekse wedstrijden. Hulde voor de mensen die dit mogelijk maken.

Bilal El-Achak
4x

Thomas de Gier

Yordi Schols

Sjef van der Burg

BAS JO15-1 - ZWART WIT '63 C1: 7 - 4 (3 - 3)

5' doelpunt 0 - 1
10' doelpunt 1 - 1  Sjef van der Burg (Bilal El-Achak)
12' doelpunt 2 - 1  Bilal El-Achak (Sjef van der Burg)
17' doelpunt 2 - 2
22' doelpunt 2 - 3
33' doelpunt 3 - 3  Yordi Schols (Ony Miah)

36' doelpunt 4 - 3  Thomas de Gier (David van Dijk)
43' doelpunt 4 - 4
50' doelpunt 5 - 4  Bilal El-Achak (Sjoerd Langendijk)
54' doelpunt 6 - 4  Bilal El-Achak (Ony Miah)
57' doelpunt 7 - 4  Bilal El-Achak (Ony Miah)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):