VVOP C1 2 - 8 (1 - 3) BAS JO15-1
12-9-2009, 10:30 uur
De Roeleneng, Roelenengweg 37 Voorthuizen

Achtklapper in Voorthuizen!

In Voorthuizen werd de lijn van overwinningen doorgetrokken. Na twee competitiewedstrijden deelt BAS C1 de koppositie in de competitie samen met Unicum C1. De wedstrijd tegen VVOP eindigde na een 1-3 ruststand in een 2-8 eindstand. Op de uitslag viel niets af te dingen.

KNVB scheidsrechter de heer de Fauw had blijkbaar andere plannen voor deze zaterdagmorgen zodat op het laatste moment een clubscheidsrechter het veld op moest komen draven, welke al een wedstrijd in de benen had. Deze beste man kan terugkijken op een prima gefloten wedstrijd. Hopelijk krijgen we wekelijks te maken met dit soort caliber scheidsrechters.

VVOP kwam overdonderend uit de startblokken en binnen de minuut verdween de bal achter doelman van Uden. Na voor de tweede maal te hebben afgetrapt begonnen we echt aan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat we de bovenliggende partij zouden zijn. Gelukkig vertaalde dit zich ook al snel in de stand. De achterstand werd binnen zeven minuten ongedaan gemaakt. Hoofdverantwoordelijke was spits Geling die beide treffers voor zijn rekening nam. De eerste kwam uit een corner. Deze werd eerst door Knippenborg op de paal gepoeierd, spits Koevie stond op de juiste plaats en trapte het leer met links in het dak van het doel. Gelijk vanaf de aftrap konden we ons opmaken voor het tweede doelpunt. Weer Knippenborg (alias Wouters) en Geling (alias Koevie) in de hoofdrol. Wouters speelt in, Koevie draait weg (alias van Basten) en scoort beheerst.
De voorsprong gaf de nodige rust in het spel en het was al snel wachten op de derde treffer. Vanuit een goed positiespel maakten we het onszelf erg gemakkelijk. Alleen rondom de zestien meter stokten de aanvallen vaak jammer genoeg. Net voor de rust was het toch weer Geling die de 1-3 binnen kegelde.

De rust werd op het kunstgrasveld doorgebracht. Zo konden we wat tijd besparen, want comeback kid Boy Bies moest ook nog vlaggen bij BAS 1. De puntjes werden wat op i gezet. En linksbuiten van der Burg werd vervangen voor ramadan El-Achak.

Na drie minuten in de tweede helft werd de wedstrijd beslist. Geling kwam oog in oog met de keeper en werkte niet af als een Koevie. Gelukkig had El-Achak hier op gerekend en maakte hij het karwei af. Over het vervolg in de tweede helft kunnen we heel tevreden zijn. De wedstrijd werd gedomineerd en de tegenstander stuk gespeeld. Iet wat tegen de verhouding in maakte VVOP 2-4. Maar toen het laatste kwartier aanbrak stelde de C1 orde op zaken. Via Tom, Jordy, Art en Bilal werd er een 2-8 einduitslag op de borden gespeeld.

Een puike teamprestatie! Mede doordat iedereen goed de discipline op kon blijven brengen om de eigen taak goed uit te voeren konden we tot deze uitslag komen.

VVOP C1 - BAS JO15-1: 2 - 8 (1 - 3)

1' doelpunt 1 - 0
6' doelpunt 1 - 1  Sven Geling (Jordy Knippenborg)
7' doelpunt 1 - 2  Sven Geling (Jordy Knippenborg)
32' doelpunt 1 - 3  Sven Geling (-)

38' doelpunt 1 - 4  Bilal El-Achak (-)
55' doelpunt 2 - 4
57' doelpunt 2 - 5  Tom Jongen (Bilal El-Achak)
62' doelpunt 2 - 6  Jordy Knippenborg (Tom Jongen)
66' doelpunt 2 - 7  Art Drent (-)
70' doelpunt 2 - 8  Bilal El-Achak (Jordy Knippenborg)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):