BAS JO15-1 4 - 2 (0 - 1) SDC Putten C1
19-9-2009, 10:30 uur

SDC Putten gekraakt!

Op een zonovergoten sportpark de Schelp is ook SDC Putten C1 door een sterk spelend BAS C1 verslagen. Het duurde wel een tijdje voordat de noot uiteindelijk kraakte en opgegeten kon worden.

BAS vloog uit de startblokken en SDC Putten wist niet waar het moest zoeken. Overal werd er kort verdedigd en druk op de bal gegeven. Vaak was het SDC Putten wat al op eigen helft de bal verloor. De opbouw is zeker een zorgenkindje voor de Puttenaren. Dit vroege balverlies resutleerde twee keer in een mogelijkheid voor Bilal, maar keeper Pansier redde bekwaam.
Meer en meer werd de eerste helft een middenveldgevecht. De ruimtes waren klein om te voetballen en de aanvallers zaten bij de verdedigers in de knip. Beide elftallen speelden vanuit een goede organisatie zodat er weinig echte kansen ontstonden. Sterk Door Combinatie Putten kwam dan toch voor rust op voorsprong. Een lange bal van achteruit zette de rappe linksvoor alleen voor Dylan. Oog in oog met de keeper maakt hij geen fout en zette zijn ploeg op voorsprong. Een kleine domper voor BAS, want het spel speelde zich toch meer af op de helft van de Puttenaren dan op de helft van BAS.

In de tweede helft werd het gevaar van SDC Putten er goed uit gehaald door de verdedigers. Zodoende werd BAS sterker en sterker. Putten kon het allemaal niet meer belopen en het leek erop alsof de pijp leeg raakte bij hen. Het speelveld werd groter en BAS haalde hier goed zijn voordeel uit. Combinaties stapelden zich op en Putten werd teruggedrongen tot op de eigen zestien.

De gelijkmaker was een logisch vervolg. Nadat er eerst al een bal van de lijn was gehaald was het Tom met een hoge bal naar Sven bij de tweede paal. Deze kopt terug en Bilal staat op de juiste plaats om te scoren. Hier nog maar net van bekomen zorgde Jordy voor een voorsprong. Een diagonaal strak schot deed de binnenkant van de paal trillen. De keeper van Putten die veel ballen al uit de goal had gehaald moest hier zijn meerdere in erkennen.

Het positiespel van BAS was een klasse beter dan dat van Putten en zijn konden geen enkele pot meer breken. Door onachtzaamheid in de BAS verdediging kregen zijn nog wel een dot van een kans. Keeper van Uden kon het rolletje gelukkig keren. Niet veel later was het weer Bilal die attent positie koos in de zestien en voor een ruimere voorsprong tekende. De keeper van SDC Putten had hiervoor al redding op redding gemaakt en zijn team op de been gehouden.

Dylan zorgde er uiteindelijk voor dat Putten nog een aansluitingstreffer mocht scoren. Jordy nam het slotakkoord voor zijn rekening. Door het hart van de defensie maakte hij de 4-2 en kon het toegestroomde publiek tevreden huiswaarts keren.

Jordy Knippenborg

Bilal El-Achak

BAS JO15-1 - SDC PUTTEN C1: 4 - 2 (0 - 1)

27' doelpunt 0 - 1

43' doelpunt 1 - 1  Bilal El-Achak (Sven Geling)
45' doelpunt 2 - 1  Jordy Knippenborg (Ony Miah)
52' doelpunt 3 - 1  Bilal El-Achak (Tom Jongen)
60' doelpunt 3 - 2
70' doelpunt 4 - 2  Jordy Knippenborg (Art Drent)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):