BAS JO15-1 - Hierden C1 : 5-3

BAS JO15-1 5 - 3 (3 - 1) Hierden C1
3-10-2009, 10:30 uur

Mindere wedstrijd, toch de winst.

De titel van het verslag zegt het al. Wat BAS C1 op deze eerste zaterdag van Oktober liet zien was in ieder geval niet het achterste van de tong. Misschien raken we ook wel verwend. Tegen Hierden werd er met matig veldspel toch met een 5-3 overwinning van het veld gestapt.

Niet je eigen niveau halen, toch winnen, het was blijkbaar genoeg. Aan BAS zijde was vooral het samenspel geen schim van vorige week. Werd VSCO vorige week nog van het kastje naar de muur gestuurd, dit keer hadden meerdere spelers niet de vorm van de dag. Dit gold niet alleen voor de spelers van BAS, ook de man met de fluit had overduidelijk niet zijn dag. Een echte wedstrijd werd het dan ook nooit.

Hierden, toch al de onderliggende partij, stoorde zich hier het meest aan. Nu moet ik zeggen dat de begeleiding van Hierden geen pluim verdiend. De verbale opmerkingen sloegen over op de spelers. Zodoende werd het een zeer rommelige wedstrijd.

Dan de wedstrijd. De beginfase was in evenwicht met spel op beide speelhelften. Hierna kwam vooral de individuele kwaliteit van BAS bovendrijven. Na een kwartier spelen vertaalde dit zich in de eerste goal voor de thuisploeg. Topschutter Bilal aarzelfde niet en trof doel. BAS had nu het betere van het spel, maar moest blijven oppassen voor de tegenstoten van Hierden.

In de laatste tien minuten voor de rust gingen we er even goed voor zitten. Art stuurt Sven de diepte in. Sneller dan alles en iedereen schiet hij koelbloedig de bal hard diagonaal in de onderhoek. Hier nog maar net van bekomen krijgt Hierden een strafschop toegewezen welke keurig werd binnen geschoten. Het slotakkoord van de eerste helft was toch voor mannen uit Biddinghuizen. Sven schiet de 3-1 ruststand op de borden.

Na de rust had BAS meer en meer de touwtjes in handen. De 3-1 tussenstand werd zakelijk verhoogd naar 5-1. Eerst was het Sjef met een kopbal over de keeper. De vijfde treffer kwam op naam van Rutger met een strak afstandsschot.

Waar iedereen dacht dat de wedstrijd nu wel in de knip zat heeft het mis. De scheidsrechter, die steeds meer zijn eigen wedstrijd ging fluiten, bood drie minuten voor het einde de spits van Hierden vrije doortocht naar het doel. De spits starte overduidelijk vanuit buitenspelpositie. Of dit nog niet genoeg was keurde de leidsman even later nog een goal goed die nooit goed gekeurd had mogen worden.

Een vrije trap genomen van de zijkant werd goed klem gepakt door Dylan. De op de grond liggende keeper, met de bal nog steeds in de handen, wordt aangevallen door een Hierden speler welke hem de bal uit de handen trapt en een seconde later in het doel. Dit betekent de 5-3 eindstand.

Ook dit soort dingen gebeuren. Gelukkig leidde BAS op dat moment al comfortabel. Al is het optreden van de scheidsrechter wel een smet op de (toch al niet goede) wedstrijd. Hierden zal de komende periode de punten nog wel gaan pakken, jammer voor hen dat dat er vandaag niet in zat.

Volgende week spelen we uit bij WVF. Eerst maar twee keer trainen.

Sven Geling

Sjef van der Burg

Rutger Oomen

Bilal El-Achak

BAS JO15-1 - HIERDEN C1: 5 - 3 (3 - 1)

14' doelpunt 1 - 0  Bilal El-Achak (Jordy Knippenborg)
26' doelpunt 2 - 0  Sven Geling (Art Drent)
28' doelpunt 2 - 1
35' doelpunt 3 - 1  Sven Geling (Bilal El-Achak)

45' doelpunt 4 - 1  Sjef van der Burg (Bilal El-Achak)
54' doelpunt 5 - 1  Rutger Oomen (-)