Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

IJVV is gelukkigste in spannend duel tegen BAS

Verslag IJVV C1:

IJsselmuidenaren komen knap terug uit geslagen positie

Na een spannende wedstrijd heeft IJVV eindelijk weer drie punten mogen bijschrijven op de ranglijst. In een redelijk gelijkopgaand duel wist de ploeg tegenstander BAS uit Biddinghuizen met 5-4 te verslaan.

Na twee mindere weken, waarin drie keer werd verloren, was het voor IJVV de hoogste tijd geworden om weer eens de winst te pakken. Tegenstander BAS had vorige week juist een prima overwinning geboekt, en nam de gedeelde eerste plaats in.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was volledig voor de gasten uit Biddinghuizen. Al binnen een kwartier was de stand 0-2 en leek het een eenzijdige vertoning te gaan worden. IJVV knokte zich echter knap terug in de wedstrijd. Een omzetting zorgde ervoor dat de ploeg meer grip op de wedstrijd kreeg en minder weggaf achterin. Nog voor de rust werd de stand gelijk getrokken. De twee prima goals en het betere veldspel zorgden ervoor dat de IJVV’ers met een goed gevoel de rust in gingen.
Het tweede gedeelte van de wedstrijd was vergelijkbaar met het eerste. Met het verschil echter dat het eerste kwartier voor de IJsselmuidenaren was en dat BAS de opgelopen achterstand niet meer goed wist te maken. Vrij snel na rust scoorde IJVV de 3-2. Bas kwam hierop ietwat gelukkig langszij, maar kort daarna kwamen de IJVV’ers verdiend opnieuw op voorsprong. Een snelle aanval werd prima afgerond. Na deze 4-3 nam BAS het heft echter helemaal in handen. De ploeg zette veel druk op het doel van IJVV en de IJsselmuidenaren zelf vergaten om voetballend onder deze druk uit te komen. Mede hierdoor leek het een kwestie van tijd voordat de spelers uit Biddinghuizen de verdiende gelijkmaker in zouden schieten. De ploeg kwam hier ook dichtbij, maar het was IJVV dat nog eens scoorde. Een snelle uitbraak was doeltreffend en betekende de beslissing in het duel. De goal die BAS ver in de blessuretijd nog maakte, was dan er dan ook slechts één voor de statistieken.

Aan de kant van IJVV was de vreugde na het eindsignaal groot, eindelijk was de ploeg weer eens de gelukkigste na zeventig minuten. De teleurstelling aan BAS-zijde was begrijpelijk, de ploeg had zeker een puntje verdiend. Zoals de toppers van IJVV echter eerder ook al hebben gemerkt, krijg je niet altijd dat wat je verdient. Soms, heel soms, krijg je zelfs ietsje meer!

Sven Geling

Tom Jongen

Rutger Oomen

IJVV C1 - BAS JO15-1: 5 - 4 (2 - 2)

6' doelpunt 0 - 1  Sven Geling (Rutger Oomen)
17' doelpunt 0 - 2  Tom Jongen (David van Dijk)
27' doelpunt 1 - 2
31' doelpunt 2 - 2

40' doelpunt 3 - 2
43' doelpunt 3 - 3  Rutger Oomen (David van Dijk)
46' doelpunt 4 - 3
69' doelpunt 5 - 3
70' doelpunt 5 - 4  Sven Geling (Rutger Oomen)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):