BAS JO15-1 - Unicum C1 : 2-2

BAS JO15-1 2 - 2 (0 - 2) Unicum C1
7-11-2009, 10:30 uur

BAS toont karakter

BAS C1 tegen Unicum C1 eindigde in een 2-2 gelijkspel. Unicum nam voor de rust een 2-0 voorsprong, BAS trok de stand na rust gelijk. Unicum mocht uiteindelijk de handen dichtknijpen met het gelijke spel, en BAS mag toch ook best tevreden zijn met het gelijke spel na de achterstand.

De intenties van de roodhemden waren van begin af aan duidelijk. Druk op de bal en veel aanvallen. Unicum had moeite om onder de druk uit te voetballen en de eerste goede kans van de wedstrijd was voor BAS-spits Sven. Oog in oog met de keeper koos Sven voor een hard schot, daar waar een geplaatste bal waarschijnlijk meer had opgeleverd. Nu kon de Unicum goalie de bal met de vuisten wegstompen. Wel was dit het sein voor BAS om nog maar even door te drukken. Het spel was nu volledig op de helft van Unicum en er konden gevaarlijke afstandsschoten worden genoteerd van Tom en Rutger (paal). Unicum stelde tot aan hier er weinig aan tegenover.

Het spel van Unicum is volledig afgestemd op de nummer tien en negen. Deze tandem zorgde ook voor de openingstreffer. Onzorgvuldigheid aan BAS kant zorgde voor een zeer gehaaid uitgevoerde counter. Jawel, goed samenspel tussen nummer tien en negen, en de nummer negen treft doel. Ik wed dat deze tandem 80% van de doelpuntenproductie van Unicum C1 voor zijn rekening neemt.

Niet veel later kijkt BAS tegen een 0-2 achterstand aan. Nu werd de bal goed teruggelegd en van buiten de zestien strak en onhoudbaar ingeschoten. Een domber. Unicum laat namelijk niet zien waarom ze de ranglijst aanvoeren. BAS valt aan, creeert kansen, maar is niet doortastend genoeg. Tijd voor de rust.

En na de rust gaan we op dezelfde voet verder. En het lijkt welhaast een kopie van de eerste helft. Het beste spel is voor BAS. De kansen zijn voor BAS. En Unicum dan? Die komen er nog sporadischer uit dan in de eerste helft. Keeper Sjoerd heeft na tien minuten pas weer de bal. De aanvallende intenties worden nog duidelijker. Van achteruit wordt nu mee ingestapt naar het middenveld, en soms er zelfs overheen. Kansen ook nu weer. Art treft zelfs de lat.

Dan toch een beetje gerechtigheid. Ony verstuurt een mooie pass op Rutger en deze treft doel. Wat een opluchting. We kunnen dan toch scoren. Het is meer dan verdiend, maar er staan nog maar tien minuten te spelen op de klok en de spanning is te snijden. BAS zet weer aan en gaat maar door. Corners, vrije trappen. De bal viel maar niet goed.

Het was vanuit een dood spel moment dat we alsnog konden scoren. Spitsen moeten ook niet terugverdedigde. De spits van Unicum beging een olie domme overtreding op Sven. En dezelfde Sven wist wel raad met de strafschop; 2-2.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Met meer doortastendheid had BAS de wedstrijd kunnen winnen, aan de andere kant komen we goed terug na een achterstand en zijn we toch wel de morele winnaar van het duel.

Volgende week wacht CSV'28 uit Zwolle, weer een kraker, op dit moment zijn zij de nummer drie van de competitie, maar eerst spelen we maandag tegen WHC C1 uit Wezep.

Het wedstrijdverslag van Unicum C1:

Unicum C1 wint 1 punt en verliest er 2
Zaterdag 7 november stond er een topper op het programma: BAS C1, de nummer 2, tegen Unicum C1, de koploper in de eerste klasse. Bij winst zou BAS weer op gelijke hoogte kunnen komen, bij winst van Unicum zou Unicum een gat kunnen slaan.
Het weer was prima want droog, het veld nat en zwaar door de regen van afgelopen week. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor BAS. De eerste 25 minuten kwam Unicum C1 - tegen de gewoonte in - er niet aan te pas, het spel was rommelig, duels werden te makkelijk verloren en de passing slordig. Het wachten was op de 1-0 van Bas, maar zoals het wel vaker gaat in het voetbal, scoort de betere ploeg niet, dan valt de goal aan de andere kant. Na 2 prima uitgespeelde counters en 2 weergaloze doelpunten van Mitchel en Wesley stond het opeens 2-0 voor Unicum. Wat een weelde. Met deze stand werd ook de rust bereikt.
Na de thee bleef het spel van Unicum niet goed. In de loop van de tweede helft werd BAS weer sterker , en scoorde BAS de verdiende 2-1 10 minuten voor tijd. Een echte Anschlusstreffer, BAS rook de gelijkmaker en zette nog meer druk. Unicum vergat nu helemaal te voetballen, en probeerde met man en macht de overwinning binnen te halen. Met uitstekend keeperswerk van Douwe leek dit ook te lukken. Maar helaas, een dubieuze penalty 2 minuten voor tijd voor BAS zorgde voor de gelijkmaker. Een zeer verdiende gelijkmaker vanwege het vertoonde spel, alleen zuur vanwege het tijdstip en de manier waarop.
Aanstaande zaterdag speelt Unicum C1 tegen VVOP C1 . Komt allen.
Unicum C1 supporter.

Sven Geling

Rutger Oomen

BAS JO15-1 - UNICUM C1: 2 - 2 (0 - 2)

21' doelpunt 0 - 1
27' doelpunt 0 - 2

62' doelpunt 1 - 2  Rutger Oomen (Ony Miah)
69' doelpunt 2 - 2  Sven Geling (-)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):