CSV '28 C1 4 - 2 (0 - 1) BAS JO15-1
14-11-2009, 11:00 uur
De Verbinding, Sportlaan 4 Zwolle

Slap BAS verliest van energiek CSV'28

BAS liep voor de derde maal dit seizoen tegen een nederlaag aan in de competitie. Geheel in de trend had dit niet gehoeven. Slap en inspiratieloos voetbal legde de C1 op de kunstgrasmat in Zwolle. CSV'28 C1 was duidelijk gemotiveerder en sleepte dan ook dik verdiend de overwinning uit het vuur.

Op voorhand was de uitwedstrijd tegen CSV'28 een lastige. Slechts één puntje was het onderlinge verschil op de ranglijst. BAS kon niet in zijn geheel naar Zwolle toe. Sjef en Simone lagen nog thuis ziek op bed, beterschap beiden. Zodoende hadden we maar een veldspeler op de bank.

De wedstrijd begon zo slecht nog niet. Het spel was aan elkaar gewaagd en we hadden ligt de overhand. Na een achttal minuten resulteerde dit in een score. Tom werd geraakt in de zestien met een strafschop als gevolg. Deze strafschop werd een prooi voor Sven. 0-1. Hopelijk het sein om door te gaan, maar niets is minder waar, de eerste helft kabbelde voort en de wind plus een kleine motregen maakte het voor toeschouwers een waterkoude morgen. Op het veld gebeurde niet veel meer. Hoogtepunten waren er voor BAS niet, of het moeten de gemiste mogelijkheden van CSV'28 zijn geweest. Keeper Dylan stond zijn mannetje en met enig geluk haalden we de rust met een voorsprong.

Gelijk na de rust was het CSV'28 wat binnen drie minuten de achterstand ombuigde in een voorsprong. Wat er in de eerste helft al aan zat te komen werd bewaarheid in de tweede helft. Nu scoorde CSV'28 wel de kansen. De kansen die zij zelf creëerden of aangeboden kregen door ons. Nee, het werd er allemaal niet beter op en de tegenstanders roken hun kansen en gingen ervoor. BAS werd volledig op inzet overtroefd en vanaf de kant gezien moet het een ware martelgang zijn geweest voor de spelers in het veld.

Wat volgde was de 3-1 voor CSV'28 gevolgd door een doelpunt van Rutger. Zou BAS dan toch de geest krijgen? Nee, het leek nergens naar. Slappe hap eerste klas. Het oogde alsof het allemaal alsnog wel goed zou komen, maar niets gaat vanzelf, je moet er voor werken.

Uiteindelijk scoorde CSV'28 in de laatste minuut de voor hun verlossende goal. Dit maakte voor ons de druiven een stuk zuurder. Deze wedstrijd mocht het niet zo zijn. Zo langzamerhand begint een verlies op deze manier (te weinig inzet, de gedachte: het komt wel goed en een stuk nonchalansme) wel synoniem te worden voor het BAS C1 van dit moment.

Werk aan de winkel!

Rutger Oomen

Sven Geling

CSV '28 C1 - BAS JO15-1: 4 - 2 (0 - 1)

8' doelpunt 0 - 1  Sven Geling (-)

36' doelpunt 1 - 1
38' doelpunt 2 - 1
50' doelpunt 3 - 1
53' doelpunt 3 - 2  Rutger Oomen (-)