BAS JO15-1 - VVOP C1 : 4-2

BAS JO15-1 4 - 2 (3 - 1) VVOP C1
12-12-2009, 10:30 uur

BAS - VVOP 4-2

De wedstrijd tegen VVOP is de laatste van dit kalenderjaar. Het minste voetbal werd ook voor het laatst bewaard, maar de drie punten bleven in Biddinghuizen.

Met een complete selectie werd de strijd op het hoofdveld aangevangen. Dylan, Ony, David en Simone bezetten de bank. Gelijk werd al duidelijk dat de woorden van de trainer bewaarheid zouden worden. Een zwakke tegenstander en oppassen voor de valkuilen; lopen met de bal en moeilijke oplossingen verzinnen.

De verdediging van VVOP bleek op momenten een gatenkaas en er was veel vrijheid voor de BAS-mannen. Via een paar mooie combinaties zette BAS gelijk druk op het VVOP doel. Sven beloonde de voortvarende start door een voorzet van Bilal binnen te werken. Hierna waren er nog verscheidene kansen te noteren, maar alle werden niet verzilverd. Totdat Bilal de diepte in werd gestuurd door Rutger. Bilal bleef kalm en passeerde de keeper. De bal in het lege doel schuiven was een koud kunstje. Niet veel later werd de wedstrijd min of meer al beslist. Een vrije trap op de rand van de zestien werd keihard binnen gestreept door Rutger.

VVOP kon tot aan dan amper gevaarlijk worden. Op het einde dan toch een spaarzame aanval welke achter Sjoerd in het doel belande. Zo gingen we met een 3-1 voorsprong de rust in. Naar mate de eerste helft vorderde zakte het spelpeil naar een niet al te best niveau. Hopelijk zou het de tweede helft beter gaan. Na de rust kwam David in het veld.

De tweede helft begon met een doelpunt voor BAS. Sjef kreeg de bal in de touwen en leek in de tweede helft vleugels hierdoor gekregen te hebben. Hij passeerde een paar keer goed zijn tegenstander en met de bal deed hij goede dingen.

Sjef was maar één van de weinige lichtpuntjes. Al snel ging het niveau van de wedstrijd richting 6e klasse. Met als toppunt misschien wel dat we zelfs onder druk kwamen te staan door de hardwerkende VVOP-ers. Uiteindelijk kwam de eindstand op 4-2.

BAS voetbalde zich deze morgen naar een uiterst belabberd nivea. De winterstop lijkt op het juiste moment te komen. Hopelijk kunnen we in de winterstop samen stappen maken om verder te groeien. We hebben een mooi winterstop programma en wie weet wat de tweede seizoenshelft ons dan nog gaat brengen.

Dinsdag even trainen. Zaterdag oud-papier lopen (08.30) en er speelt een combinatie elftal van de B1 en de C1 tegen Swift'64 B1 (12.00).

Rutger Oomen

Sjef van der Burg

Bilal El-Achak

Sven Geling

BAS JO15-1 - VVOP C1: 4 - 2 (3 - 1)

5' doelpunt 1 - 0  Sven Geling (Bilal El-Achak)
21' doelpunt 2 - 0  Bilal El-Achak (Rutger Oomen)
24' doelpunt 3 - 0  Rutger Oomen (Jordy Knippenborg)
30' doelpunt 3 - 1

41' doelpunt 4 - 1  Sjef van der Burg (-)