BAS JO15-1 - Swift '64 C1 : 8-0

BAS JO15-1 8 - 0 (4 - 0) Swift '64 C1
19-2-2010, 19:00 uur

BAS bombardeert Swift'64

Een winter als deze hebben we lange tijd niet meegemaakt. Pakken sneeuw en centimeters ijs. Op vrijdagavond konden we pas onze tweede wedstrijd na de winterstop spelen. Hopelijk kunnen we vanaf nu de draad echt weer oppakken. Het wordt er tijd voor.

Met een winterstop als deze is het erg inventief omspringen met de mogelijkheden. Dit keer speelden we op vrijdagavond op het kunstgrasveld van asv Dronten tegen Swift'64 C1. Het had wat voeten in de aarde, maar we zijn erg blij met de mogelijkheid die we kregen. Geweldig zelfs! Een telefoontje naar de begeleiding van Swift'64 was voldoende en Hans regelde alles met asv Dronten. Rijders waren er dit keer in overvloed; hartelijk dank (het was gezellig). Van de spelers was Jeroen afwezig in verband met een wintersport-je. Sjoerd had een etentje met familie en David vierde de verjaardag van zijn broer. Tot slot kon Rick zijn fiets niet onder controle houden, ging tegen de grond en blesseerd zijn pols. Dwerg Yordi versterkte ons vanuit de D1.

Op het kunstgrasveld van asv Dronten zocht BAS C1 naar het juiste gevoel. Het kunstgras voelt toch anders aan als het Koetshuis of de sneeuw op het veld van BAS. De eerste tien minuten werd er goed gestart. Hierna was het niet slecht, maar ook niet goed. Het zat er tussen in en in de rust werd er geconstateerd dat er vooral meer uit het spel te halen viel.

Zoals gezegd was het lang niet slecht. BAS probeerde sterk te voetballen van achteruit. Makkelijk werden de medespelers gevonden. De spelers moesten zichzelf wel goed onder controle houden. In het enthousiasme en het voetenwerk ging men weleens de mist in. Op de kant van Bilal werd er te makkelijk de bal verspeeld. Bilal kroop vaak te snel naar binnen, maar er ging wel veel dreiging van hem uit, volgens scheidsrechter van Ticheloven zelfs de beste man van het veld. Vandaar ook de wissel. Simone kwam erin. Niet veel later kwam Bilal weer het veld in voor, volgens scheidsrechter van Ticheloven de tweede beste man van het veld, Rutger. Rutger was slordig en niet erg bazig (dominant) op het veld aanwezig.

Dezelfde Rutger zorgde overigens wel voor de openingstreffer. Na een tiental minuten scoorde hij via een droge knal met links in de onderhoek, het werd er ook wel tijd voor ook, want in de eerste tien minuten waren er al enige goede mogelijkheden gecreeerd, maar tot doelpunten leidde dat nog niet. Niet veel later verdubbelde Sven de score. Jordy met een afstandstreffer over de keep en Tom via een rebound tekenden voor de ruststand. Ondertussen waren er twee treffers afgekeurd door de met scherp vlaggende vlaggenist uit Swifterbant. De afgekeurde goal van Sven was er trouwens wel eentje om van te watertanden. Een strakke wreefpass van Tom (watertandmoment één) werd door Sven met de borst meegenomen, in de borstaanname (watertandmoment twee) omspeelde Sven de Swifterbanter goalie en scoorde. Jammer genoeg werd deze geannuleerd wegens buitenspel.

De tweede helft begon zonder de met een winterteen-Timmerman-kampende-Rudo. Hierdoor kwam Simone rechtsachterin te spelen, iets wat geen probleem voor haar was. Het duurde even voordat er weer gescoord werd, uiteindelijk was het Bilal die de score verhoogde. Via een individuele actie over de rechterkant werd er gescoord. Niet veel later scoorde Bilal opnieuw en werd de score wel erg groot tegen de nummer twee van de 2e klasse A.

Van eenrichtingsverkeer was in de gehele wedstrijd al wel sprake. BAS had het initiatief en legde menig aanval op de mat. De eindscore werd uiteindelijk 8-0. Sven maakte zijn tweede van de avond en Simone had het slotakkoord door op aangeven van Rutger de achtste te maken. Opvallend was dat, net als in de eerste helft, ook in deze helft twee doelpunten van BAS werden afgekeurd. Het tekent wel het aanvallende spel van de rood-hemden deze avond. Veelvuldig was men op de helft van de tegenstander te vinden en veel had men niet te duchten van de Swifterbanter aanvallers. Nadat Dylan in de laatste minuut goed redding bracht op een vrije trap van Swift klonk het laatste fluitsignaal.

Tevredenheid alom na afloop. We hebben toch best een goede ploeg vond de Swift'64 coach, maar ja, het is altijd maar de kunst om eruit te halen wat erin zit. Wat dat betreft smachten we naar de tweede seizoenshelft!

Truus, Mirjam, Ron & Mieke; leuk, die nababbel, bedankt, dat maak ik bijna nooit mee. Ik ga daar tijd voor vrij maken in het vervolg.

Het Skien werd overigens gewonnen door Aksel Lund Svindal, wie kent hem niet..

Houdt de site in de gaten voor het programma van de aankomende week. Woensdag info avond int. toernooi en mogelijk dat we nog een keer gaan spelen op hetzelfde kunstgras, maar dan tegen asv Dronten. Dit dan wel om 16u 's middags waarschijnlijk..

Simone Kets

BAS JO15-1 - SWIFT '64 C1: 8 - 0 (4 - 0)

10' doelpunt 1 - 0  Rutger Oomen (Sjef van der Burg)
18' doelpunt 2 - 0  Sven Geling (Bilal El-Achak)
26' doelpunt 3 - 0  Jordy Knippenborg (Sven Geling)
30' doelpunt 4 - 0  Tom Jongen (-)

46' doelpunt 5 - 0  Bilal El-Achak (-)
55' doelpunt 6 - 0  Bilal El-Achak (Sven Geling)
57' doelpunt 7 - 0  Sven Geling (Rutger Oomen)
69' doelpunt 8 - 0  Simone Kets (Rutger Oomen)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):