Unicum C1 3 - 1 (1 - 1) BAS JO15-1
24-4-2010, 11:00 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

BAS C1 delft onderspit?

De machines van trainer/coach Tolhoek haperden in Lelystad. Of toch niet? De eerste twintig minuten waren de jongens oppermachtig. Legden zij Unicum volledig haar wil op. Een cruciale beslissing van de scheidsrechter en niet veel later zoef-zoef het hazepad op en het was de wedstrijd op zijn kop.

BAS C1 begon uitstekend aan de wedstrijd. Gestart met drie verdedigers waren de intenties gelijk duidelijk. Bilal en Sven stonden als diepe spitsen geposteerd. Het spel was fraai. De vrije man werd gemakkelijk en snel gevonden en de eerste mogelijkheden volgden al snel. Unicum kon geen grip op het spel krijgen, kreeg geen kansen en BAS dicteerde. Zoals we het graag zien. Nadat eerder al mooie kansen om zeep werden geholpen kwam de beloning uiteindelijk nog. Sven werd vrij voor de keeper gezet en scoorde behendig. Tot verbazing van velen keurde de scheidsrechter het doelpunt af. Vol ongeloof van alles en iedereen en ook de Unicum bank kon het niet begrijpen.

Deze teleurstelling op zij gezet kwam de mooiste aanval van de wedstrijd op de kunstgrasmat. Over meerdere schijven bediende Sven Rutger, welke een opgelegde kans kreeg. De bal vond niet het net. Unicum greep aan de andere kant van het veld de eerste de beste kans aan voor een doelpunt. Zoef-zoef was niet te houden.

Vol goede moed probeerde de C1 de tweede helft het goede spel voort te zetten. Het zat er niet meer in. Unicum scoorde nog tweemaal. We kunnen het geflatteerd noemen. Blijdschap bij Unicum, ongeloof bij BAS. Zo'n goede eerste helft voetballen, maar door twee cruciale momenten vlak achter elkaar achter het net vissen. Ook dat is sport. Sport is ook ontwikkelen en beter worden. Ik zie meer teamwork en spirit tijdens de wedstrijden. We zeggen waar het op staat tegen elkaar. Zie het keeperswerk van Dylan. Wie had dit twee seizoenen geleden gedacht? En als we vandaag het spel van Sven zagen is ons dat dankbaar. Ontwikkelen is dan meer waard dan winnen. Het gaat niet om nu, het gaat altijd weer om morgen..

Op het wedstrijdformulier is de eindstand van 3-1 gekomen. Zou de scheidsrechter achteraf het doelpunt van Sven dan toch hebben goedgekeurd?

Sven Geling

UNICUM C1 - BAS JO15-1: 3 - 1 (1 - 1)

15' doelpunt 0 - 1  Sven Geling (Jordy Knippenborg)