BAS JO15-1 - CSV '28 C1 : 3-6

BAS JO15-1 3 - 6 (2 - 3) CSV '28 C1
1-5-2010, 10:30 uur

Verlies in laatste thuiswedstrijd.

BAS C1 wat dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd in de competitie verloor moest deze zaterdag haar meerdere erkennen in CSV'28 uit Zwolle. Door de andere uitslagen in de competitie zou CSV'28 C1 volgende week zo maar kampioen kunnen worden. BAS gaat dan op bezoek bij de andere lijstaanvoerder; Hoevelaken C1.

De wedstrijd in Zwolle was ook al op een nederlaag uitgelopen. Destijds meer dan terecht, C1 gaf daar een voorsprong binnen luttele minuten weg. In de thuiswedstrijd was het niet anders. Al na drie minuten spelen kwam BAS C1 op voorsprong. Weer drie minuten later stonden de Zwollenaren op voorsprong, nadat Sven zijn tweede had gemaakt was het weer niet veel later CSV'28 wat opnieuw op voorsprong kwam. Het was een enerverende start, die eerste twaalf minuten.

Regen kwam met bakken uit de hemel en de doelpunten vielen als rijpe appels van de boom. Na drie minuten ging de turbo erop bij Rutger diens voorzet werd keurig door Sven bij de tweede paal binnen getikt. Na even met de ogen geknipperd te hebben waren het Rick en Art welke geen gepast antwoord hadden op de CSV aanvallers. Een achterstand welke snel weer gelijk werd gemaakt. Dit maal gaf Ony Sven vrij baan richting doel en rondde bekwaam af. Na stipt twaalf minuten spelen was het een als voorzet bedoelde bal die achter Sjoerd het doel in ging. En ja, ook hier ging iets behoorlijk stoms vooraf.

De jongens van BAS hadden het duidelijk niet naar de zin op het veld. Het gedurfde 1:1 voetbal achterin bracht meer schade dan dat het opleverde. De op het oog zo misschien wel sterke verdedigers werden met regelmaat ernstig in verlegenheid gebracht. In de middenlinie had David het niet en voorin waren Simone en Sjef onder kunnen aan het voetballen. Sven was een positief lichtpunt deze morgen. Hij is sowieso bezig aan een sterke tweede seizoenshelft. Jordy probeerde wel, maar bleek niet bij machte deze morgen. Rutger draafde en draafde maar, hij had beter na drie minuten kunnen stoppen, hierna hebben we eigenlijk weinig goeds meer van hem gezien. De trainer spaarde hem, een wissel was wel op zijn plaats.

De regen bleef maar doorgaan, de donkere wolken bleven zich samenpakken boven veld 2. Iedereen verschool zich in de dug-out. Vlagger Boy, en later Jeroen, verbijten zich langs het veld. "Sta ik hiervoor nou een beetje te vlaggen..." De geblesseerde Tom en de half geblesseerde Dylan konden het maar niet begrijpen. De schwung lijkt er uit. De pijp is op. Het einde van het seizoen in zicht. Al was de tweede helft zo slecht nog niet. Standaard werd er begonnen met een moment van geen concentratie, 2-4. Hierna volgde een fase waarin BAS dicteerde en een paar goede mogelijkheden kreeg. BAS scoorde niet. CSV schoot de eerste de beste kans er wel in en de wedstrijd vervolgde zich voor de statistieken..

Volgende week wacht de laatste competitie wedstrijd in en tegen Hoevelaken. Daar zal het seizoen waardig worden afgesloten zodat er met een goed moraal in het Pinksterweekend afgereisd kan worden naar het int. toernooi in Kagia.

Sven Geling

BAS JO15-1 - CSV '28 C1: 3 - 6 (2 - 3)

3' doelpunt 1 - 0  Sven Geling (Rutger Oomen)
5' doelpunt 1 - 1
6' doelpunt 1 - 2
8' doelpunt 2 - 2  Sven Geling (Ony Miah)
12' doelpunt 2 - 3

38' doelpunt 2 - 4
55' doelpunt 2 - 5
57' doelpunt 3 - 5  Sven Geling (Bilal El-Achak)