Zeewolde C1 3 - 8 (0 - 7) BAS JO15-1
14-10-2009, 19:00 uur
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

Team; a) ploeg bij elkaar horende spelers. b) groep samenwerkende personen

Woensdag 14 oktober zal nog wel even in het geheugen blijven hangen bij menig BAS C1 speler en toeschouwer bij deze wedstrijd. Op deze doordeweekse avond werd een misschien wel historische zege behaald tegen Zeewolde C1. Zeewolde C1 mocht niet klagen met de 8-3 nederlaag. Met rust was het namelijk 7-0 voor de roodhemden. U leest het goed; zeven - nul!

Een ongekende wilde. Afgelopen zaterdag was het nog diepe treurnis, nu was er polonaise in de kleedkamer. Hoe snel kan de wereld zich omdraaien? Misschien kwam het wel door de vallende meteoriet dinsdagavond op de training en de wens van Simone die hierop volgde. Wie het weet mag het zeggen.

Het elftal oogde al scherp op de training van dinsdag en zette dit door naar de wedstrijd. De sfeer optimaal en in de wedstrijd was het al snel raak. Na drie minuten rondde Rutger een slordigheidje in de Zeewolder defensie af. Vijf minuten later was het Bilal die keurig afrondde in het zijnetje. Ondertussen stond de organisatie naar behoren en was de discipline hoog. Zeewolde werd even gevaarlijk tot aan de zestien en op het middenveld moest er net wat sneller gehandeld worden.

Na een kwartier spelen was ook dit onder de knie en kon de mooiste aanval van de avond afgerond worden. Een combinatie over enkele schijven aan de linkerkant van het veld kwam bij spits Sven, deze legt terug op Rutger en Rutger in één keer in de loop bij Bilal. Deze rondde in één keer af en gaf de keeper geen kans. Op de bank keken Mark, Simone, Tom en Stefan elkaar maar even aan. Dit was puik werk.

Gaandeweg de eerste helft stapelden de aanvallen zich op. Kon Sjef scoren op assist van Bilal. Rutger tekende zijn tweede van de avond aan. Zelfs David trof doel, met het hoofd... Sven schoot koelbloedig een penalty binnen. Dat was het slotakkoord van de eerste helft. Een goede eerste helft. Er was controle. Snelle balveroveringen en goed veldspel.

De tweede helft was voor de statistiek: Rutger maakt acht nul in de negenendertigste minuut. Zeewolde mocht nog drie keer scoren in het verloop van de tweede helft. Een tweede helft die gelijkwaardiger was dan de eerste. De tweede helft die Zeewolde met 3-1 won, maar ook dat voor de statistiek.

Al met al veel lof voor het spel van de Biddinghuizenaren die nu hebben aangetoond veel in hun mars te hebben wanneer er als één team ten strijde wordt getrokken.

Dan nog even de titel van het verslag. Misschien wat onbegrijpelijk vindt u. Dit zegt de dikke van dale over het begrip team: Team; a) ploeg bij elkaar horende spelers. b) groep samenwerkende personen. Afgelopen zaterdag zagen we dat de C1 bestond uit een ploeg bij elkaar horende spelers. Deze avond was dit ook het geval, hierbij kwam dat het ook een groep samenwerkende personen was. Mogelijk het verschil tussen verlies en winst...

Rutger Oomen

Bilal El-Achak

Sjef van der Burg

David van Dijk

Sven Geling

ZEEWOLDE C1 - BAS JO15-1: 3 - 8 (0 - 7)

3' doelpunt 0 - 1  Rutger Oomen (-)
8' doelpunt 0 - 2  Bilal El-Achak (Rutger Oomen)
15' doelpunt 0 - 3  Bilal El-Achak (Rutger Oomen)
19' doelpunt 0 - 4  Sjef van der Burg (Bilal El-Achak)
21' doelpunt 0 - 5  Rutger Oomen (-)
26' doelpunt 0 - 6  David van Dijk (-)
31' doelpunt 0 - 7  Sven Geling (-)

39' doelpunt 0 - 8  Rutger Oomen (Ony Miah)