BAS JO15-1 - WHC C1 : 5-1

BAS JO15-1 5 - 1 (0 - 1) WHC C1
9-11-2009, 19:00 uur

Simone is los!

De kop van het verslag verraad het al. Simone Kets is helemaal los. In de 65e minuut van de wedstrijd tekende zij voor haar allereerste doelpunt in de C1 aan, hiermee is ze officieel 'los' verklaard.

De wedstrijd tegen WHC C1 omvatte alles wat een oefenwedstrijd waard is. Wissels, mensen op andere posities en nog maar eens de nadruk op accenten in ons spel die beter mogen. Ook speelden Marc en Thomas weer mee van de C2 om de aansluiting bij de C1 te houden met het oog op volgend seizoen.

In de eerste helft trad de C1 aan met zeven spelers die hopelijk volgend seizoen nog steeds de rood-witte kleuren van BAS C1 dragen. Zoals gezegd waren dit Marc en Thomas, maar ook Rutger, Ony, David, Sjef en Simone. Goede vooruitzichten, want in de eerste helft was het spel gelijkopgaand met dat van WHC. WHC wat uit komt in de 2e klasse en daar nog maar één wedstrijd verloor.

Het spel in de eerste helft speelde zich veelal af op het middenveld. Zowel BAS als WHC kon niet echt tot uitgespeelde kansen komen. WHC had de meest verzorgde opbouw, BAS was wel iets dreigender op het middenveld, maar kon moeilijk gaten slaan in de Wezeper defensie. Het enige doelpunt van de eerste helft was voor WHC. Uit een corner trof men doel. Ik moet nog even kwijt dat Rick Kampen als centrale verdediger goed uit de verf kwam. Normaliter is Rick vleugelverdediger van beroep, maar Rick toonde deze avond gegroeid te zijn, nog steeds zijn daar de Rick karate trappen, maar de verzorgde inspeelballen naar voren zijn complimenten waard. Voor zover de eerste helft.

Vijf wissels in de rust betekende een grote verandering in de opstelling. Simone werd uitgeprobeerd op het middenveld, Rudo mocht samen met Art de regie van achteruit voeren. Keeper van Uden had de tweede helft weinig te doen. De tweede helft speelde zich veelal af op de helft van WHC. Het spel werd goed breed gehouden en de bal kon beter rondgaan via Jeroen en Marc van achteruit en Sjef en Thomas voorin.

Dan even een opsomming van de doelpunten. 46e minuut, Jeroen heeft goed het overzicht en zet Sven vrij voor de keeper. Sven a la Toivonen vind het net. Oké, dit is flink overdreven, Sven is gewoon Sven.

53e minuut, nu zet Ony met een goede steekpass Bilal vrij richting keeper. Bilal speelt het nu wel goed, daar waar hij eerder tot twee keer aan toe een verkeerde keuze maakte, rond hij nu wel af. Drie minuten later is het weer Bilal, nu uit een pass van Art.

Dan de 65e minuut! Het is dan eindelijk zover. We noteren negen november tweeduizendnegen. Het is Simone Kets welke doordrukt op de verdediging van WHC. Deze weten hier geen raad mee waardoor Simone de bal onderschept, de keeper passeert en de bal vakkundig in het lege goal schiet! Simone is los! De mensen op de bank hielden het niet meer, en het is maar goed dat de omheining van veld 1 van goede kwaliteit is, anders waren de supporters zeker het veld opgekomen. Wat een explosie van geluid.

Het slotakkoord is voor Sven. De goed keepende goalie is wat gefrustreerd geraakt en houdt Rutger vast in de zestien meter. De scheidsrechter kan niets ander dan de bal op de stip leggen. Penalty killer Sven neemt plaats achter de bal en traint op deze manier zijn elf meter trappen. De eindstand wordt hierdoor 5-1.

WHC toonde zich deze avond een uiterst sportieve sparringspartner. Verzorgd voetbal van achteruit waar wij misschien nog wel iets van kunnen opsteken. Wij wensen WHC dan ook veel succes verder!

Sven Geling

Bilal El-Achak

Simone Kets

BAS JO15-1 - WHC C1: 5 - 1 (0 - 1)

18' doelpunt 0 - 1

46' doelpunt 1 - 1  Sven Geling (Jeroen van Wieren)
53' doelpunt 2 - 1  Bilal El-Achak (Ony Miah)
56' doelpunt 3 - 1  Bilal El-Achak (Art Drent)
65' doelpunt 4 - 1  Simone Kets (Art Drent)
69' doelpunt 5 - 1  Sven Geling (-)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):