BAS JO15-1 - Go Ahead K. C1 : 5-0

BAS JO15-1 5 - 0 (2 - 0) Go Ahead K. C1
28-11-2009, 10:30 uur

BAS wint ook van Go Ahead Kampen.

De tweede oefenwedstrijd van de week tegen een elftal wat uitkomt in de Hoofdklasse leverde een klinkende overwinning op. Nadat woensdagavond asv Dronten een 'pakkie' werd gegeven moest nu Go Ahead Kampen er aan geloven. Zij werden met een 5-0 nederlaag terug naar huis gestuurd.

BAS kende bij aanvang personele problemen. Jeroen, Ony en Simone bleken ziek. Zodoende sloot Marc van Nieuwenhuizen aan vanuit de C2, daar waar hij een wereldgoal maakte, en Yordi Schols sloot na de training van de D1 aan bij ons. Invallend op de rechtsachter (Marc) en de linksbuiten (Yordi) kunnen beide jongens terugkijken op een meer dan geslaagd optreden bij de C1.

De vele regenval weerhield zelfs Appie er niet van om de wedstrijd af te gelasten. Maar goed ook, de regen hield er na een kwartiertje mee op en werd het voortreffelijk voetbalweer. De mannen van de C1 hadden dit door en vertaalden dit in een zeer goede wedstrijd. Uiteindelijk mochten de Kampenaren de handjes dichtknijpen dat de teller van BAS stokte op vijf.

Vooral in de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. BAS had er duidelijk zin in en legde vele aanvallen op de mat. Er was veel beweging zonder bal en er werd, naar tevredenheid van de leiding, veel gepasst. Aanvalsleider Sven was bij beide doelpunten betrokken. Eerst was er fenomenale aanname op de borst en niet veel later een sublieme door-tik-bal op Rutger. De eerste treffer werd overigens door Bilal gemaakt. De twee nul ruststand was eigenlijk een kunst op zich. Wedstrijdanalyst Mark S. turfde 18 doelpogingen van de C1 waarvan er 11 tussen de palen waren.

In de tweede helft was er een snelle derde treffer door Tom wat gevolgd werd door nog eens een kwartier goed spel. De tweede treffer van Tom en de vierde voor BAS C1 betekende gas terug. Bilal tekende in de laatste minuut voor de vijfde treffer. Door deze uitslag werd er voor de tweede keer op rij de 'nul' gehouden.

BAS C1 rest nog twee competitiewedstrijden tot de winterstop. Aanstaande zaterdag uit naar ESC. Een week later komt VVOP naar Biddinghuizen toe.

Tom Jongen

Bilal El-Achak

Rutger Oomen

BAS JO15-1 - GO AHEAD K. C1: 5 - 0 (2 - 0)

18' doelpunt 1 - 0  Bilal El-Achak (Sven Geling)
20' doelpunt 2 - 0  Rutger Oomen (Sven Geling)

37' doelpunt 3 - 0  Tom Jongen (Bilal El-Achak)
56' doelpunt 4 - 0  Tom Jongen (-)
70' doelpunt 5 - 0  Bilal El-Achak (Tom Jongen)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):