SDC Putten C1 1 - 1 (0 - 0) BAS JO15-1
17-4-2010, 10:15 uur
Putter Eng, Roosendaalseweg 111 Putten

SDC Putten C1 houdt BAS C1 in bedwang.

Het lukte BAS C1 niet om de punten mee te nemen uit Putten. SDC Putten C1 bleek niet van opgeven te houden en scoorde in de laatste minuut van de officiële speeltijd de gelijkmaker. Rutger had BAS C1 vlak na rust op voorsprong gezet en had in de blessuretijd de winnende op zijn schoen, maar beide ploegen moesten zich tevreden stellen met een puntendeling.

Onder een stralende zon speelde de wedstrijd zich af. Het veld was erg droog en mede door de lichte bal zagen we veel stuiterballen. Het voetballen werd moeilijk gemaakt door deze omstandigheden. Voeg daar een fel storend SDC Putten aan toe en BAS kon moeilijk naar hartenlust combineren. Ook de blauwen hadden er moeite mee. We zagen veel slordig balverlies. De wedstrijd kwam maar niet op gang het niveau lag niet al te hoog.

De eerste goede kans was voor SDCP, maar deze werd voorlangs geschoten. Bij de andere gevaren stond Dylan telkens op de juiste plek om goed in te grijpen. Aan de andere kant van het veld was de grootste mogelijkheid voor Bilal. Deze bal verdween in de ballenvanger. De rust werd in de brilstand bereikt. Gelukkig ranja in de rust. In de opstelling kwamen geen wijzigingen.

Vrij vlot na rust werd de wedstrijd opengebroken. Vanuit de "red zone" schoot Rutger de bal feilloos in de hoek. In de fase hierna was SDCP rijp voor de slacht. De trekker werd niet overgehaald. Zo kwam BAS het laatste kwartier onder lichte druk te staan door de lange ballen van SDCP. Vaak werd het gevaar al vroegtijdig geneutraliseerd, anders stond Dylan er nog en anders was daar de zwakke afwerking van SDCP wat ons hielp. Bilal kreeg de grootste kans op de 0-2, na een lange rush over de rechterkant van het veld trof zijn schot slechts de keeper.

De zeventig minuten naderden. De lange ballen volgden elkaar in rap tempo op. Art timede eenmaal een lange bal verkeerd, Ony zat te slapen en de SDCP spits ging scoren.. 1-1. Dekseltje op de neus. Maar de blessuretijd volgde nog. Waar eerst SDCP nog even aanzette, kwam de grootste kans op de winnende treffer op naam van Rutger. Uitstekend bediend door zijn medespelers ging hij vrij op weg naar het doel. Daar nam hij vrij voor de keeper de verkeerde beslissing door de bal breed te leggen op de verdediger van SDCP welke met Sven was meegelopen. Een schot op doel had waarschijnlijk wat anders opgeleverd.. Zo droop BAS enigszins teleurgesteld het veld. Volgende week wacht revanche in de wedstrijd tegen Unicum.

Rutger Oomen

SDC PUTTEN C1 - BAS JO15-1: 1 - 1 (0 - 0)

39' doelpunt 0 - 1  Rutger Oomen (Bilal El-Achak)