BAS JO15-1 - CSV '28 C1 : 2-2

BAS JO15-1 2 - 2 (1 - 0) CSV '28 C1
21-8-2010, 11:00 uur

Gelijk tegen de kampioen van vorig seizoen.

De eerste officiële wedstrijd van BAS C1 was voor de KNVB beker tegen de kampioen van het vorige seizoen, CSV'28 uit Zwolle. Gelijk een goede tegenstander. Maar geheel tegen de verwachting in mocht CSV'28 zich gelukkig prijzen met een gelijkspel.

BAS C1 had het in de beginfase van de wedstrijd moeilijk. De Zwollenaren hielden druk op het BAS doel zonder echt een kans te creëren. Uit een tegenaanval wist Stefan te scoren en zette daarmee de ruststand op het virtuele scorebord. Het harde werken werd enigszins beloond. Wel had er beter aangevallen kunnen worden, maar er moet gezegd worden dat de C1 nog niet compleet was. Marc van Nieuwenhuijzen en David Maduro waren afwezig. Yordi Schols was pas in de nacht van vrijdag op zaterdag teruggekomen van vakantie. Dezelfde Yordi verving in de tweede helft Patrick.

In de tweede helft wist Sjef ons zelfs op 2-0 voorsprong te zetten. Onder beulswerk van laatste man David bleek de BAS achterhoede een vesting vanjewelste. Zoals wel vaker in de beste oorlogsfilms werden de heldhaftigste scenes tot het laatst bewaard. Waar eerst CSV'28 de aansluitingstreffer wist te scoren scoorde het in de allerlaatste seconde van de blessuretijd zelfs de gelijkmaker. De regisseur ter plaatse kon de mooiste beelden schieten van passie en emotie.

BAS C1 knokte voor elke meter en mag zich ook met dit gelijkspel hartstikke tevreden stellen.

Aanstaande maandagavond wacht de tweede bekerwedstrijd, uit tegen Go Ahead Kampen C1. Dit keer met Marc en David.

Stefan Timmerman

Sjef van der Burg

BAS JO15-1 - CSV '28 C1: 2 - 2 (1 - 0)

25' doelpunt 1 - 0  Stefan Timmerman (-)