Hatto Heim C1 1 - 9 (0 - 3) BAS JO15-1
27-8-2011, 11:00 uur
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

Een sterk staaltje in Hattem

BAS C1 heeft de eerste bekerwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In een bij vlagen goede wedstrijd werd Hatto Heim met 1-9 opgerold. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Gerwin Schaap(3x), Joran Petersen(3x), Niels Magnus(2x) en Stefan Timmerman.

Vooraf kon de begeleiding niet beschikken over een voltallige selectie. Yordi Schols vertrok na de wedstrijd tegen Hulshorst direct richting Italië voor een vakantie en was daardoor afwezig. Trainer Mark Schaap en grensrechter Sander Westdijk waren ook afwezig. Zij waren een weekend weg met de eerste selectie.

In vergelijking met afgelopen woensdag waren er wat kleine veranderingen in de basisopstelling. Luuk Wester begon in de basis als voorstopper. In verband met de afwezigheid van Schols schoof Patrick Timmerman door naar het middenveld en Niels Magnus naar '10'. Gerwin Schaap begon als spits, waardoor Stefan Timmerman op de bank begon.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de jonge, maar goed leidende scheidsrechter waren de verhoudingen duidelijk. Binnen twee minuten stond BAS dan ook al op voorsprong. Gerwin Schaap maakte tussen drie tegenstanders een fantastische actie en zette daarmee Niels Magnus alleen voor de keeper. Die faalde niet en schoot BAS beheerst naar een voorsprong.

Na deze goal kon BAS niet in het eigen spel komen. Er werd veel de lange bal gehanteerd en als het dan over de grond werd geprobeerd oogde het spel erg rommelig. Er werd te vaak de drukte in gedraaid en te vaak een moeilijke oplossing gezocht.

Toch kon BAS na 24 minuten de score uitbreiden. Joran Petersen zette een actie in op de linkerkant, ging zijn directe tegenstander voorbij en kwam oog in oog met de keeper. Joran bedacht zich niet en stifte de bal schitterend over de doelman.

Vijf minuten voor de rust leek BAS de wedstrijd al te beslissen. Jesper Claassen hield keurig het overzicht, zag het moment voor een goede steekpass en zette daarmee spits Schaap alleen voor de keeper. Die had aan een klein tikje genoeg om zijn eerste doelpunt van de morgen te maken.

In de rust werd er vooral gehamerd op het maken van driehoekjes en om het spel te verleggen, zodat de ruimtes op het veld beter gebruikt zouden worden. Stefan Timmerman kwam in het veld voor Gerwin Schaap en Tim Suter verving Marielle Degenkamp.

Na de rust ging de BAS-trein lopen. De driehoekjes werden veelvuldig gevonden, waardoor het tempo omhoog ging. Hatto-Heim kon hier geen vat op krijgen en de Biddinghuizenaren liepen dan ook al snel uit naar een monsterscore. Eerst was het Stefan Timmerman met een gelukstreffer die zorgde voor de 0-4 en vervolgens Joran Petersen die een fout van de keeper keihard afstrafte, 0-5.

De twee mooiste goals van de morgen moesten toen nog komen. De zesde goal was een mooie combinatie over het middenveld die vervolgens bij Stefan Timmerman terecht kwam. Die gaf de bal goed voor op de mee opgekomen Niels Magnus en die kopte zijn tweede goal van de morgen binnen. Een schitterende goal, waarbij eigenlijk alles eruit kwam. Zo zien we het graag.

De 0-7 was qua voetbal een kopie van de eerste. Echter, het afronden was van grotere schoonheid. De bal kwam op randje zestien voor de voeten van Gerwin Schaap. Die nam aan, kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal schitterend in de verre kruising. Een briljante goal.

Dat het uiteindelijk nog 1-9 werd was meer voor de statistieken. Na afloop werd de ploeg gecomplimenteerd over de gespeelde tweede helft. In de eerste helft wou het nog niet echt lukken, in de tweede helft was het spelpeil meer dan behoorlijk. Eigenlijk gewoon goed. Iets waar we verder mee kunnen, beginnende aanstaande woensdag. Dan speelt de C1 uit tegen Nunspeet C2.

Wouter Foppen

Gerwin Schaap

Joran Petersen

Niels Mangnus

Stefan Timmerman

HATTO HEIM C1 - BAS JO15-1: 1 - 9 (0 - 3)

2' doelpunt 0 - 1  Niels Mangnus (Gerwin Schaap)
24' doelpunt 0 - 2  Joran Petersen (-)
29' doelpunt 0 - 3  Gerwin Schaap (Jesper Claassen)

39' doelpunt 0 - 4  Stefan Timmerman (-)
41' doelpunt 0 - 5  Joran Petersen (-)
44' doelpunt 0 - 6  Niels Mangnus (Stefan Timmerman)
49' doelpunt 0 - 7  Gerwin Schaap (Niels Mangnus)
53' doelpunt 0 - 8  Gerwin Schaap (-)
55' doelpunt 0 - 9  Joran Petersen (Gerwin Schaap)