Vriendschappelijke wedstrijd
31-8-2011, 19:00 uur
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

BAS C1 wint in Nunspeet

BAS C1 heeft ook de wedstrijd tegen Nunspeet C2 winnend weten af te sluiten. In een matige eerste helft en een sterke tweede helft werd Nunspeet met 1-3 aan de kant gezet. Dankzij doelpunten van Patrick Timmerman, Karst van Dijk en Joran Petersen.

Aanvankelijk stond de wedstrijd tegen de C1 op het programma, maar door persoonlijke problemen aan de kant van Nunspeet konden zij geen volwaardig elftal op de been brengen. De C2 van Nunspeet was bereid om hun plaats in te nemen. Dank daarvoor!

Aangezien Yordi Schols nog steeds in Italië zit, konden de trainers nog niet over een voltallige selectie beschikken. Leider Peter Ceelaert en grensrechter Sander Westdijk hadden andere verplichtingen. Gelukkig was Jeroen Tolhoek meegereisd vanuit Biddinghuizen om de plaats, langs de zijlijn, van Sander over te nemen.

Op veld twee, begon BAS de wedstrijd. Het spel gaat op en neer, beide ploegen krijgen de kans om op voorsprong te komen. Zowel BAS, als Nunspeet kan moeilijk de bal in de ploeg houden. Vanuit achteruit wordt, te vaak, de lange bal gehanteerd. Na tien minuten is het Patrick die met een geweldig afstandsschot de 0-1 op het scorebord zet. Na deze goal wordt het rommelig. Een speler van Nunspeet mag dan ook vrij aanhalen en de stand gelijk trekken.

BAS lijkt wakker te zijn geschud. De bal gaat weer rond en, bij vlagen zijn er weer prachtige combinaties. Joran, na een steekpass van Jesper, is degene die BAS weer op voorsprong zet. In plaats van de wedstrijd voor rust al te beslissen, worden er veel kansen gemist en wordt er veel balverlies geleden.

Na rust, een ander BAS. Het spel blijft onrustig, maar de wedstrijd wordt volledig gedomineerd en gespeeld op de helft van Nunspeet. Een gewijzigd elftal, met voor sommige een andere positie dan anders. Karst mocht het als linksvoor proberen, terwijl Patrick Timmerman aan de andere kant stond. Nunspeet komt er in de tweede helft niet meer uit en wordt niet gevaarlijk. Hessel heeft, ondanks twee terugspeel ballen, niks te doen gehad.

Karst, als gelegenheids linksbuiten, passeerde zijn directe tegenstander. Om vervolgens met een droge knal de 1-3 te maken. BAS liet vooral achterin zien, dat men al grote stappen heeft gemaakt. BAS voetbalde constant onder de druk van de tegenstander uit, waardoor de aanvallers van Nunspeet, zich na enige tijd, lieten inzakken. De verdiensten van het werk van Tim, Mariëlle, Luuk en Jesper.

Joran Petersen

Patrick Timmerman

Karst van Dijk

NUNSPEET C2 - BAS JO15-1: 1 - 3

9' doelpunt 0 - 1  Patrick Timmerman (Walid el Achak)
13' doelpunt 1 - 1
26' doelpunt 1 - 2  Joran Petersen (Jesper Claassen)
41' doelpunt 1 - 3  Karst van Dijk (-)