Zwolsche Boys C1 0 - 8 (0 - 3) BAS JO15-1
3-9-2011, 10:30 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

Ook Zwolsche Boys aan zegekar

De tweede bekerwedstrijd van BAS leek een kopie van de eerste. BAS was vanaf de eerste minuut oppermachtig en won dan ook heel gemakkelijk van Zwolsche Boys. Door doelpunten van Stefan Timmerman(2x), Walid el Achak(2x), Yordi Schols, Gerwin Schaap, Patrick Timmerman en Jesper Claassen werd het 0-8.

De selectie kon opnieuw niet beschikken over een voltallige selectie. Yordi Schols was wel weer terug van een vakantie in Italië, maar dit keer was David Maduro helaas afwezig. Yordi Schols begon wel op de bank, waardoor Gerwin Schaap op '10' mocht starten.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat BAS ook deze wedstrijd niet ging verliezen. De tegenstander kon niets anders doen dan tegenhouden en vooral de ballen wegschoppen. BAS speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, waarbij vooral opviel dat de voor de wedstrijd gelegde accenten niet uit de verf kwamen.

BAS ging teveel naar voren lopen, waardoor het rond de zestien net een trechter werd. Jesper Claassen opende na zeven minuten de score, waarna de gebroeders Timmerman de score uitbreidde naar 0-3. De score had voor de rust al veel verder op moeten lopen, maar veel aanvallen werden niet goed opgezet, mede doordat het rond de zestien een drukte van jewelste was.

Joran Petersen was in de eerste helft al vervangen door Tim Suter en in de rust ging Gerwin Schaap van het veld. Zijn vervanger was Yordi Schols.

In de tweede helft ging BAS iets beter spelen. De veldbezetting was veel beter dan in de eerste helft, waardoor de ruimtes voorin een stuk groter werden. Wel liepen de drie middenvelders nog teveel tegelijk vooruit, waardoor er in de omschakeling kleine mogelijkheden lagen voor Zwolsche Boys. De verdediging stond echter heel goed.

Uiteindelijk werd het in Zwolle 0-8. Walid el Achak maakte eindelijk een doelpunt, twee zelfs. Stefan Timmerman, Gerwin Schaap en uiteindelijk een penalty van Yordi Schols zette een 0-8 eindstand op het scorebord.

Niet een al te beste wedstrijd van de C1, op de laatste twintig minuten na. De steekpass van Tim, de geweldige actie van Walid en zelfs weer wat driehoekjes. Dat leek er weer even op. Maar goed, winnen is winnen. Dat wel. Complimenten aan de verdediging en Hessel voor het houden van de heilige nul. Tot het laatste moment geconcentreerd gebleven, klasse.

Woensdag speelt de C1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 19:00 uur wordt er afgetrapt voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen DVS'33 C2.

Stefan Timmerman

Walid el Achak

Gerwin Schaap

Yordi Schols

Jesper Claassen

Patrick Timmerman

ZWOLSCHE BOYS C1 - BAS JO15-1: 0 - 8 (0 - 3)

4' doelpunt 0 - 1  Jesper Claassen (Joran Petersen)
25' doelpunt 0 - 2  Patrick Timmerman (-)
30' doelpunt 0 - 3  Stefan Timmerman (Walid el Achak)

40' doelpunt 0 - 4  Stefan Timmerman (Karst van Dijk)
51' doelpunt 0 - 5  Walid el Achak (Niels Mangnus)
55' doelpunt 0 - 6  Gerwin Schaap (Tim Süter)
61' doelpunt 0 - 7  Walid el Achak (Yordi Schols)
64' doelpunt 0 - 8  Yordi Schols (-)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):