EFC '58 C1 3 - 2 (1 - 2) BAS JO15-1
10-9-2011, 10:00 uur
De Zanderij, Oude Telgterweg 205 Ermelo

Een valse start voor BAS C1

BAS C1 heeft zijn eerste competitiewedstrijd niet winnend weten af te sluiten. In een wedstrijd met twee gezichten, wist EFC de punten in Ermelo te houden. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Yordi Schols en Stefan Timmerman.

Met een voltallige selectie werd er afgereisd richting Ermelo. Het vertrouwen was groot, BAS C1 verloor nog geen wedstrijd in de voorbereiding en het vertoonde spel was goed. Marielle, Gerwin en Patrick namen plaats op de bank.

BAS startte furieus uit de startblokken. Na drie minuten was het al raak. Een mooie combinatie aan de linkerkant, Yordi gaf voor en Stefan tikte binnen. Geen vuiltje aan de lucht, leek zo. BAS zakte geleidelijk aan steeds meer terug. EFC won de duels op het middenveld en kregen een aantal goede mogelijkheden om gelijk te maken. Het middenveld had het erg lastig met het fysieke spel van EFC.

Net ingevallen, voor de geblesseerd uitgevallen Stefan, was het Gerwin die met een fantastische overstap Yordi vrij voor de keeper zette. Yordi faalde niet en zette BAS, onverdiend, op 0-2. Vlak voor rust weet EFC de aansluitingstreffer te maken. Het doelpunt dat al een tijdje in de lucht hing.

Koud in de tweede helft weet EFC snel de stand gelijk te trekken. Sein voor de technische staf om het één en ander om te zetten. Yordi wordt naar voren geschoven, Gerwin gaat naar de rechtervleugel en Patrick komt op 10. Na deze wissel wordt EFC achteruit gedrukt. Yordi, Marielle, Joran en Gerwin krijgen de kans BAS op voorsprong te schieten, maar tevergeefs. EFC countert zichzelf in de 55ste minuut eenvoudig op voorsprong.

Een zware domper voor BAS. De competitie beginnen met een verlies. Aankomende zaterdag wacht DVS’33.

Stefan Timmerman

Yordi Schols

EFC '58 C1 - BAS JO15-1: 3 - 2 (1 - 2)

3' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (Yordi Schols)
24' doelpunt 0 - 2  Yordi Schols (Joran Petersen)