DVS '33 Ermelo C2 2 - 4  BAS JO15-1
17-9-2011, 10:00 uur
Sportpark DVS, Sportlaan 27 Ermelo

BAS op wilskracht langs DVS’33

BAS C1 heeft zijn tweede competitie wedstrijd wel winnend weten af te sluiten. In een aantrekkelijke wedstrijd, met weinig goed voetbal wist BAS met 2-4 te winnen. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Stefan Timmerman (3x) en Karst van Dijk.

Trainer Mark Schaap kon niet over een voltallige selectie beschikken, Niels Mangnus kon met een pijnlijke enkel niet aan de wedstrijd deelnemen. Joran en Tim begonnen op de bank.

BAS kende een moeizame start. DVS’33 begon fel en scherp, de verdediging werd onder druk gezet en BAS had moeite de bal in de ploeg te houden. DVS’33 was de betere, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. BAS had, ondanks het mindere spel, wel twee grote kansen om zeep weten te helpen.

Uiteindelijk was het Karst die BAS op voorzet wist te zetten. Karst kwam goed door aan de linkerkant, omspeelde zijn tegenstander en zette voor. Zonder dat de bal werd aangeraakt schoot Karst over de keeper, in de lange hoek. Uiteraard, geheel zijn bedoeling. Of was het toch meer een verdwaalde voorzet?

In de rust werd iedereen op scherp gezet. Als het voetballend even niet lukt, dan maar op wilskracht. De eerste twintig minuten waren dan ook voor BAS. Waar Stefan, in de eerste helft, nog twee grote kansen niet had weten te benutten. Lukte dat in de tweede helft wel. Eerst wist hij zich door de verdediging van DVS’33 te wurmen, om vervolgens met Binnenkant voet binnen te schuiven.

Bij zijn tweede werd hij geholpen door de keeper van DVS’33 die de bal te laat weg werkte. Wederom, omdat de ploeg er wel kort op zat. De laatste, was van grote schoonheid. Een mooie combinatie vanuit het midden, waarbij Joran werd gelanceerd. Een prima voorzet en Stefan kon vrij binnen knikken.

Het sein voor de trainer om de opbouw proberen te herstellen. De bal moest weer rond kunnen gaan achterin. En ja, dat kan wel eens verkeerd gaan. Niks mis mee. Hier worden we juist beter van.

Stefan Timmerman

Karst van Dijk

DVS '33 ERMELO C2 - BAS JO15-1: 2 - 4

33' doelpunt 0 - 1  Karst van Dijk (-)
44' doelpunt 0 - 2  Stefan Timmerman (-)
49' doelpunt 0 - 3  Stefan Timmerman (-)
54' doelpunt 0 - 4  Stefan Timmerman (Joran Petersen)