Unicum C2 3 - 4  BAS JO15-1
1-10-2011, 13:00 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

BAS C1 wint moeizaam in Lelystad

BAS C1 heeft aan de uitwedstrijd bij vv Unicum C2 drie punten over gehouden. In een zinderende wedstrijd moest BAS alle zeilen bij zetten om de drie punten mee te nemen naar Biddinghuizen. Doelpuntenmakers waren Joran Petersen(2x), Walid el Achak en Niels Mangnus.

Vooraf kon de begeleiding niet beschikken over een volledig fitte selectie. Yordi Schols is twee weken geblesseerd, waardoor hij deze uitwedstrijd moest missen. Trainer/Coach Mark Schaap was eveneens niet aanwezig. Hij speelde om 14:30 uur uit in Vaassen.

BAS begon de wedstrijd zeer nonchalant en ongeconcentreerd, maar kwam met behulp van de tegenstander op voorsprong. Een rollertje van Niels Mangnus ontglipte de doelman en rolde zo het doel in. In het resterende deel van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Unicum kwam op een 2-1 voorsprong, maar BAS knokte zich terug en kwam door een goede goal van Joran Petersen terug tot 2-2.

Net voor de rust maakte rechtsbuiten Walid el Achak de 2-3. Een matig schot van El Achak werd weer volledig fout ingeschat door de keeper, waardoor BAS op een voorsprong kwam.

Na de rust kon BAS de wedstrijd maar niet in handen krijgen. Unicum zette BAS onder druk, maar kon ondanks wat grote mogelijkheden de stand niet gelijk trekken. De Biddinghuizenaren probeerde via snelle uitvallen de beslissing te forceren, maar dit lukte ook niet echt. Vaak stokte de aanvallen van BAS rond de zestien.

Uiteindelijk kon BAS dan toch opgelucht ademhalen. Joran Petersen kreeg de bal voor zijn voeten en zette zijn rechtervoet er tegen aan. Een zondagsschot op zaterdag, maar wel een doelpunt. 2-4.

Unicum kwam tot 3-4, Tim Suter haalde in de laatste minuut nog een bal van de lijn, maar BAS pakte de punten. Qua voetbal een matige wedstrijd, qua strijdlust een topwedstrijd. Dat is een winstpunt.

Volgende week speelt BAS C1 thuis tegen FC Horst C1. Aanvang op sportpark de Schelp is om 10:00 uur.