5-11-2011, 12:30 uur
De Ebbenhorst , Nachtegaalsteeg 1 Nijkerk GLD

BAS C1 wint onder begeleiding van ‘De Materiaalman’ gemakkelijk van Sparta Nijkerk C3.

Zaterdag 5 november stond de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk C3 op het programma. Omdat er pas om 12.30 werd afgetrapt waren de trainers Mark en Wouter en onze vaste grensrechter Sander verhinderd. Daarom stond de C1 vandaag onder begeleiding van leider Peter, alias ‘De materiaalman’ en was Oscar beschikbaar om te assisteren.

De warming up oogde nog slap en ongeconcentreerd (was het door de meiden langs de lijn?). Maar gelukkig was de start van de wedstrijd beter. Vandaag begonnen Tim, Niels en Luuk op de bank waardoor Walid het vandaag op het middenveld mocht proberen en Patrick een linie naar achtere zakte.

Aanvoerder Yordi was weer volledig hersteld en kon vanaf het beginsignaal spelen, Yordi liet na 3 minuten al gelijk zijn kwaliteiten zien door op 20 meter bij zijn man weg te draaien en de bal mooi via de binnenkant van de baal binnen te schieten, 0-1. BAS was duidelijk de bovenliggende partij en had weinig te duchten van de tegenstander maar het spel was nog niet vloeiend. Er werd nog te weinig gecombineerd en vaak voor eigen succes gekozen of voor de moeilijke oplossing. Het duurde vrij lang voor de 2e goal viel, het zat BAS ook niet helemaal mee. Binnen 3 minuten werd er 3x de lat getroffen.

Uiteindelijk viel na 25 minuten toch de 0-2. Een aanval over de linkerflank kwam bij Joran uit. Het schot van onze linksvoor kon nog gekeerd worden door de keeper maar Gerwin was attent en maakte zijn 1ste van de middag. 5 minuten later maakte Gerwin ook zijn 2e van de middag. Zo ging BAS rusten met een 0-3 voorsprong.

In de rust werd er 3x gewisseld, waardoor assistent materiaalman Jesper samen met Marielle en Stefan op de bank plaats mochten nemen. In de 2e helft begon BAS prima, via de mooiste aanval van de middag maakt Gerwin zijn derde van de middag. Een mooie steekpass van David zette Yordi alleen voor de keeper, deze behield goed het overzicht en gaf de bal breed op Gerwin die zo met zijn 3e intikker de 0-4 maakte. Daarna werd er vooral via onze linker kant veel de aanval gezocht, Joran had een aantal goede loopacties in huis. Helaas werd Joran een aantal maal afgevlagd waardoor dit niet tot doelpunten kon leiden.

De laatste 20 minuten kwamen Jesper en Marielle er nog weer in voor Patrick en Karst, Stefan bleef op de bank zodat deze fit was voor maandag wanneer onze spits deel uit maakt van de selectie van BAS o17. Uiteindelijk werd er 5 minuten voor tijd ook nog de 0-5 gemaakt. Een mooie steekbal van de goed spelende Niels werd door Yordi prima langs de keeper geschoten. Dit was ook de eindstand van vandaag. Al bij al een prima resultaat, de terug gekeerde Hessel hield prima de 0 en er werd bij vlagen prima gecombineerd.

Volgende week thuis tegen Zeewolde die met 1 punt meer op plek 3 staat, met een overwinning kan de weg naar boven weer worden ingezet.

Gerwin Schaap

Yordi Schols

SPARTA NIJKERK C3 - BAS JO15-1: 0 - 5

3' doelpunt 0 - 1  Yordi Schols (-)
25' doelpunt 0 - 2  Gerwin Schaap (Joran Petersen)
30' doelpunt 0 - 3  Gerwin Schaap (-)
40' doelpunt 0 - 4  Gerwin Schaap (Yordi Schols)
65' doelpunt 0 - 5  Yordi Schols (Niels Mangnus)