ASV Dronten C2 1 - 3  BAS JO15-1
3-12-2011, 10:15 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS wint derby tegen Asv Dronten

BAS heeft de derbywedstrijd tegen Dronten winnend weten af te sluiten. De wedstrijd, erg beïnvloed door het slechte weer, was in de eerste helft al gespeeld. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Stefan Timmerman (2x) en Joran Petersen.

De begeleiding kon niet over een volledige selectie beschikken. Speelster Mariëlle degenkamp was een weekendje weg. Gerwin kon, na een week niet getraind te hebben, gelukkig wel meedoen en mocht naast David Maduro plaats nemen op de bank. Walid begon in de spits.

De openingsfase was vooral onwennig. Een harde wind vloog over het snelle kunstgras van Asv Dronten. De bal ging vaker uit dan dat er overgespeeld werd. Beide ploegen hadden er veel moeite mee en konden de bal niet in de ploeg houden. BAS kwam stilaan beter in de wedstrijd en wist dankzij Joran op voorsprong te komen. Joran werd, na een goede loopactie, op maat bediend door Yordi en oog-in-oog met de Keeper wist ‘Achabar’ de bal simpel in de hoek te schuiven.

Dit doelpunt kwam het spel van BAS te goede. Er werd prima gevoetbald, Stefan en Joran konden gevaarlijk worden. Het ontbrak nog in de afronding. Asv Dronten werd teruggedrongen en kon alleen nog tegenhouden.

Binnen drie minuten zat de wedstrijd op slot. Eerst was het Walid die met een fantastische steekbal, over de verdediging, Stefan lanceerde. Drie minuten later deed Stefan het helemaal zelf.

Een prima 0-3 ruststand. Er werd redelijk gevoetbald, ondanks het ongunstige weer. David en Gerwin kwamen erin voor Walid en Tim. Verder werd er niets gewijzigd.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Er moest veel worden ingegooid, BAS kreeg nog aardig wat kansen, maar Asv Dronten maakte de enige treffer in de tweede helft. Een voorzet werd ongelukkig weggewerkt en Asv Dronten kon eenvoudig profiteren.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van het jaar. EFC’58 komt op bezoek in biddinghuizen.

Stefan Timmerman

Joran Petersen

ASV DRONTEN C2 - BAS JO15-1: 1 - 3

16' doelpunt 0 - 1  Joran Petersen (Yordi Schols)
21' doelpunt 0 - 2  Stefan Timmerman (Walid el Achak)
24' doelpunt 0 - 3  Stefan Timmerman (-)