BAS JO15-1 - EFC '58 C1 : 4-2

BAS JO15-1 4 - 2  EFC '58 C1
10-12-2011, 10:00 uur

BAS sluit 2011 stijlvol af

BAS heeft de laatste wedstrijd van het jaar winnend weten af te sluiten. Koploper EFC’58 kwam op bezoek in Biddinghuizen, maar wist geen indruk te maken. BAS was veel sterker en won verdiend met 4-2. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Gerwin Schaap (2x), Stefan Timmerman en Niels Mangnus.

Een topwedstrijd, die had BAS dit seizoen nog niet weten te winnen. De wedstrijden tegen Zeewolde, EFC’58 en Zwart-Wit werden allemaal verloren. Weliswaar met één doelpunt verschil, maar toch. Vandaag moest het gebeuren, zo vlak voor de winterstop.

Er kon over een voltallige selectie worden beschikt. Op de bank begonnen Niels Mangnus, Joran Petersen en Marielle Degenkamp. Voorin begon, net zoals de voorgaande weken, Gerwin in de spits en Stefan als rechtsbuiten.

Het spelbeeld was snel duidelijk. BAS had het overwicht en speelde verzorgder voetbal. EFC’58 stelde daar flink wat fysiek geweld tegenover. Grote mogelijkheden wist EFC’58 niet te creëren. Hessel kon het enige gevaar in de eerste helft eenvoudig pareren. De verdediging stond goed en de aanvallen konden op de helft van EFC’58 al worden onderschept.

Het was Gerwin die de score, met het hoofd openbrak. Na een paar ‘Messi’ achtige kapbewegingen en een mislukt schot van Jesper kon Gerwin de bal knap binnen knikken. BAS kreeg nog voldoende mogelijkheden via Stefan, Gerwin en Yordi. De score kon alleen niet verder uitgebreid worden. Het spel zag er goed uit. Het gaf in ieder geval vertrouwen voor de tweede helft.

De drie wissels kwamen er alle drie in. Tim verhuisde van rechtsback naar linksback. Waardoor Mariëlle op de rechtsback begon. Verder werd er niets gewijzigd.

EFC’58 had nog wat fysiek achter de hand gehouden. EFC’58 werd gevaarlijker. Mede door de keeper, zijn uittrappen bleven nu wel in het veld en hadden een enorme lengte. De verdediging had het er moeilijk mee, maar bleef overeind. BAS bleef voetballen. Stefan en Joran waren een plaag voor beide backs en konden meerdere keren de achterlijn halen. Desondanks kwam de 2-0 voort uit een dood spelelement. Stefan gaf de bal hard voor, Gerwin kon de bal controleren en voor te krijgen. Het was Niels, die helemaal vrij, de bal bij de tweede paal kon intikken.

EFC’58 wist snel de aansluitingstreffer te maken. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van de aanvoerder van EFC’58 en nam hem in één keer op de slof. Hard, hoog en in de hoek. Onhoudbaar voor Hessel. EFC'58 geloofde er weer in. Het zal toch niet.

Nee, met een prachtige aanval wist BAS de voorsprong uit te breiden. Yordi opende op Joran, ‘Achabar’ behield het overzicht en kon Gerwin bereiken. Gerwin kapte, in de zestien, drie man uit en legde hem vervolgens panklaar voor Stefan. 3-1. Vijf minuten later gooide Gerwin de wedstrijd in het slot. Het was wederom Yordi die opende en Stefan lanceerde. Achterlijntje halen, terugleggen en Gerwin kon binnentikken.

Over de 4-2 maken we maar niet te veel woorden aan vuil. Een onterechte vrije trap en buitenspel.

Een langer verslag dan normaal, maar als je goed speelt verdien je dat ook.

Gerwin Schaap

Stefan Timmerman

Niels Mangnus

BAS JO15-1 - EFC '58 C1: 4 - 2

19' doelpunt 1 - 0  Gerwin Schaap (Jesper Claassen)
45' doelpunt 2 - 0  Niels Mangnus (Gerwin Schaap)
48' doelpunt 2 - 1
52' doelpunt 3 - 1  Stefan Timmerman (Gerwin Schaap)
56' doelpunt 4 - 1  Gerwin Schaap (Stefan Timmerman)