Swift '64 C1 4 - 9  BAS JO15-1
15-10-2011, 09:00 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

BAS wint de derby tegen Swift’64

Het is derbyweek in Biddinghuizen. BAS moest op bezoek bij buurman Swift’64. Dertien doelpunten later was BAS de verdiende winnaar. Met een zeer goede eerste helft en een redelijke tweede helft was BAS duidelijk een maatje te groot voor Swift. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Jesper Claassen (3x), Jerry van Lienden (3x), Marielle Degenkamp , Patrick Timmerman en Walid el Achack.

Vooraf kon de begeleiding niet beschikken over een volledige selectie. Yordi Schols was wederom geblesseerd en keek vanaf de zijkant toe. Joran Petersen was een weekendje in London. Walid el Achack was ziek, maar kon op de bank beginnen. Jerry van Lienden kwam de C1 versterken en mocht in de basis beginnen.

Dat laatste kwartier tegen Horst, zou het weer lukken? Ja, en duidelijk ook. Er waren mooie combinaties te zien. De linkerkant draaide op volle toeren. Het grootste gevaar kwam van de rechterkant. Jerry was een ware plaag voor de verdediging. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Jerry de eerste twee doelpunten voor zijn rekening nam.

De wedstrijd werd volledig gedomineerd, desondanks wist Swift de aansluitingstreffer te maken. BAS was niet uit het veld geslagen en bleef combineren. Dit keer ook door het midden. Een één-tweetje met Niels en Jesper, waarna de laatst genoemde uiteindelijk de bal in de winkelhaak jaagt. Vlak voor rust komt BAS op 1-4 dankzij een vrije trap van Jesper. Over de muur en hoog in de hoek.

In de rust komen Marielle en Walid in het veld voor Tim Suter en Stefan Timmerman. De trainers van Swift waren ondertussen bezig met een fantastische peptalk. Bij BAS moest er vooral achterin wat meedogenlozer worden verdedigd.

De peptalk had duidelijk geholpen. Swift schoot uit de startblokken en maakte de 2-4. Daarna was het wel over met Swift. Jerry vloog er aan de rechterkant nog een paar keer voorbij en liet Walid en Patrick scoren.

BAS had het alleen moeilijk met de linksbuiten van Swift. Karst moest alle zeilen bij zetten om hem af te stoppen. Uiteindelijk wisten BAS en Swift nog vijf keer te scoren. Marielle, Walid en Jerry wisten voor BAS te scoren. Een leuke wedstrijd, met veel doelpunten.

De trainers, meer dan tevreden over het vertoonde spel. De tegengoals, daar gaan we aan werken.

Jerry van Lienden

Jesper Claassen

Patrick Timmerman

Walid el Achak

Mariëlle Degenkamp

SWIFT '64 C1 - BAS JO15-1: 4 - 9

17' doelpunt 0 - 1  Jerry van Lienden (-)
19' doelpunt 0 - 2  Jerry van Lienden (Patrick Timmerman)
22' doelpunt 1 - 2
31' doelpunt 1 - 3  Jesper Claassen (Niels Mangnus)
34' doelpunt 1 - 4  Jesper Claassen (-)
38' doelpunt 2 - 4
43' doelpunt 2 - 5  Jerry van Lienden (-)
49' doelpunt 2 - 6  Walid el Achak (Jerry van Lienden)
54' doelpunt 3 - 6
64' doelpunt 3 - 7  Mariëlle Degenkamp (-)
66' doelpunt 3 - 8  Jesper Claassen (Stefan Timmerman)
69' doelpunt 4 - 8
70' doelpunt 4 - 9  Patrick Timmerman (Jerry van Lienden)