Go Ahead K. C1 3 - 2  BAS JO15-1
14-1-2012, 11:15 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

BAS geeft voorsprong laat uit handen

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is BAS C1 er niet in geslaagd om te winnen van Go Ahead Kampen. In de laatste vijftien minuten gaf BAS de wedstrijd eenvoudig weg. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Yordi Schols en Gerwin Schaap.

De technische staf kon over een voltallige selectie beschikken. De selectie was desondanks gehavend. Marielle voetbalt vanaf heden voor Olde Veste MB1, dit in verband met de verhuizing naar Steenwijk. Yordi, David en Walid hadden een lichte blessure, maar konden wel meedoen. Niels begon desondanks op de bank. Zijn voetbal outfit lag nog in Biddinghuizen.

Het was BAS die aftrapte, maar Go Ahead had al snel het initiatief. BAS had vooral moeite de bal in de ploeg te houden. Go Ahead kon, ondanks het initiatief, weinig gevaar stichten, de verdediging van BAS stond goed. BAS was wel gevaarlijk en kwam zowaar op voorsprong. Een corner werd door de centrale verdediger van Go Ahead verlengt, Yordi kon dankbaar binnen knikken.

Verder was er weinig te beleven in de eerste helft. Go Ahead hield het balbezit, BAS loerde op de counter.

In de rust bleek Walid niet in het veld te kunnen komen. Hierdoor kwam alleen Niels in de ploeg voor Yordi. Aan BAS de taak om de formatie weer te organiseren. Die driehoek op het middenveld, kregen we die wel te zien in de tweede helft?

BAS begon goed, Go Ahead kwam meer onder druk en BAS kwam meer aan voetballen toe. We kregen zowaar nog een prachtige aanval te zien. Vanuit een combinatie in het midden werd Stefan weggestuurd. Op snelheid de achterlijn halen, naar binnen trekken en kijken. Gerwin kroop ondertussen achter de verdediger vandaan en kreeg hem panklaar van Stefan. 0-2.

Vijftien minuten later stond er desondanks 3-2 op het scorebord. BAS liep op het tandvlees en kon Go Ahead geen weerstand meer bieden. Als bosjes vielen ze om. Materiaalman Peter had het er maar druk mee. Komende week de zweep er maar over. Die materiaalman, die verdient na vandaag, wel een dagje rust.

Gerwin Schaap

Yordi Schols

GO AHEAD K. C1 - BAS JO15-1: 3 - 2

23' doelpunt 0 - 1  Yordi Schols (-)
54' doelpunt 0 - 2  Gerwin Schaap (Stefan Timmerman)