Horst FC C1 0 - 3 (0 - 0) BAS JO15-1
24-3-2012, 12:30 uur
De Adelaar, Buitenbrinkweg 66 Horst

BAS C1 legt FC Horst in slotfase over de knie

BAS C1 heeft zaterdagmorgen de uitwedstrijd bij hekkensluiter FC Horst C1 makkelijk weten te winnen. BAS was op het hoofdveld van Horst oppermachtig, maar drukte dit door het missen van kansen niet helemaal uit in de score. Uiteindelijk werd het door doelpunten van Stefan Timmerman, Niels Mangnus en Yordi Schols toch nog 0-3.

Voor de wedstrijd was al bekend dat Zwart Wit met 1-2 had verloren van nummer twee EFC, waardoor BAS bij winst weer enigszins aan zou haken in de titelrace. De ploeg uit Biddinghuizen had vanaf het eerste moment van de wedstrijd het beste van het spel en speelde 34 van de eerste 35 minuten op de helft van Horst. Er werden zat kansen gecreëerd, maar ook net zoveel gemist. Jesper Claassen, Stefan Timmerman of Yordi Schols, niemand kreeg de bal er in.

Horst zette daar één levensgrote mogelijkheid tegenover, maar deze kans was niet aan de struikelende spits besteed. Na de rust hetzelfde spelbeeld, met BAS dat faalde in de afronding. Wanhoop langs de lijn, maar gelukkig niet in het veld. BAS bleef rustig en dit leidde uiteindelijk tot de o,zo verdiende voorsprong. Stefan Timmerman werd weggestuurd door Jesper Claassen, waarna Timmerman uiteindelijk toch een één-op-één situatie wist te benutten. Het verzet van Horst was vervolgens definitief gebroken, waardoor BAS door doelpunten van Niels Mangnus en Yordi Schols uitliep naar een 0-3 overwinning.

Hadden de Biddinghuizenaren een snel doelpunt gemaakt, dan was de uitslag wel vier keer groter uitgevallen. BAS had niets te duchten van FC Horst, maar vergat in de eerste 55 minuten te scoren. Gelukkig bleef de ploeg rustig, waardoor de punten mee konden in de kofferbak naar Biddinghuizen. Dat is een compliment waard.

Volgende week speelt BAS C1 thuis de derby tegen Swift '64. De wedstrijd op sportpark De Schelp begint om, let op, 09:30 uur!

Yordi Schols

Niels Mangnus

Stefan Timmerman

HORST FC C1 - BAS JO15-1: 0 - 3 (0 - 0)

56' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (Jesper Claassen)
59' doelpunt 0 - 2  Niels Mangnus (Jesper Claassen)
62' doelpunt 0 - 3  Yordi Schols (Stefan Timmerman)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):