BAS JO15-1 - Swift '64 C1 : 3-2

BAS JO15-1 3 - 2  Swift '64 C1
31-3-2012, 09:30 uur

BAS wint moeizaam van buurman Swift

BAS begon de wedstrijd dramatisch. Swift startte uitstekend en kwam binnen twintig minuten op 0-2 voorsprong. BAS deed voor rust nog wat terug en trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Gerwin Schaap (2x) en Stefan Timmerman.

De verslaggever kreeg het de afgelopen weken aardig te voortduren. De verslagen waren te kort, maar, vooral de doelpunten, die moesten veel gedetailleerder worden beschreven. Ik ga mijn best doen.

Het was aardig puzzelen voor de technische staf. Hessel Bregman raakte woensdagavond geblesseerd aan zijn vinger en moest vanaf de zijkant toekijken. Walid had andere verplichtingen en Yordi moest na de wedstrijd aanschuiven bij de B1. Gelukkig kon David , ondanks een liesblessure, op doel beginnen.

De eerste twintig minuten waren voor Swift, BAS zat niet in de wedstrijd en kon de bal niet in de ploeg houden. Swift was de ploeg met het betere veldspel. Toen de laagvlieger zelfs op een 0-2 voorsprong kwam, greep BAS in. Patrick Timmerman kwam in het veld, hij moest extra power op het middenveld creëren. Dit leek te werken. BAS kwam beter aan voetballen toe en werd zelfs gevaarlijk.

Vlak voor rust viel de aansluitingstreffer. Na een combinatie door het midden was het Yordi die met een stift Stefan vrij voor de keeper zette. Stefan liet de bal één keer voor zich ploffen en plaatste hem daarna in de verre hoek.

Niet veel later floot scheidsrechter Ripken voor de rust. BAS was na een half uur eindelijk wakker, het beloofde wat voor de tweede helft. Desondanks was het muisstil in de kleedkamer. Men baalde van de matige eerste helft. Toch werd er niets gewijzigd. De laatste tien minuten waren prima, de technische staf geloofde in een goede afloop.

BAS startte de wedstrijd zoals het in de eerste helft was geëindigd. Swift had niks meer te vertellen, sterker nog, het kwam heel sporadisch op de helft van BAS. De verdediging stond als een huis. Jesper stapte continu het middenveld in, de druk op Swift werd alsmaar groter. Toch duurde het even voordat de gelijkmaker viel. Veel voorzetten konden eenvoudig worden gevangen door de keeper van Swift. En, als we dan voor het doel kwamen, was de afronding te matig.

De gelijkmaker kwam uiteindelijk uit een standaard situatie. Yordi krulde de bal over de muur richting de eerste paal, bliksemafleider Gerwin kon de bal ligt toucheren, waardoor de bal over de keeper in het doel verdween.

BAS maakte haast na de gelijkmaker. Met nog tien minuten op de klok leek er nog meer in te zitten. Het was aanvoerder Yordi die over de linkerkant doorkwam. Het eerste mannetje werd gepasseerd, de tweede, de derde, om uiteindelijk ook nog de vierde verdediger uit te spelen en Gerwin daarna een niet te missen kans te geven. Een koud kunstje, met de binnenkant van de schoen schoof Gerwin de bal in het lege doel.

De wedstrijd werd nog wat onplezierig. Jesper kreeg een beste schop, maar gevaarlijk werd Swift niet meer. BAS won dit seizoen voor het eerst een wedstrijd, nadat het op achterstand kwam. Het terug knokken in een wedstrijd, we kunnen het dus wel.

Gerwin Schaap

Stefan Timmerman

BAS JO15-1 - SWIFT '64 C1: 3 - 2

12' doelpunt 0 - 1
19' doelpunt 0 - 2
31' doelpunt 1 - 2  Stefan Timmerman (Yordi Schols)
58' doelpunt 2 - 2  Gerwin Schaap (Yordi Schols)
66' doelpunt 3 - 2  Gerwin Schaap (Yordi Schols)