Berkum C1 2 - 1  BAS JO15-1
17-3-2012
De Vegtlust, Boerendanserdijk 53-55 Zwolle

BAS C1 ligt uit beker na nederlaag tegen Berkum

In een spannende bekerwedstrijd is BAS uitgeschakeld door Berkum. Het verloor met 2-1. Het winnende doelpunt werd door Berkum in de laatste minuut gemaakt. Doelpuntenmaker aan de kant van BAS was Gerwin Schaap.

Vooraf kon de technische staf over bijna een volledige selectie beschikken. Alleen David Maduro kon door zijn blessure niet spelen. Walid en Patrick begonnen op de bank.

BAS startte, zoals vaker dit seizoen, uitstekend. Waar Berkum vooral de bal rondt speelde, was de aanval van BAS elke keer gevaarlijk. Gerwin Schaap opende de score, na een prima steekbal van Yordi Schols. Berkum lag op de pijnbank, BAS leek de wedstrijd al snel te willen beslissen.

Twee minuten na de goal was het Stefan Timmerman die alleen op de keeper, maar de keeper van Berkum redde uitstekend. BAS bleef er gevaarlijk uitkomen, maar kon dit niet omzetten in een grotere voorsprong. Verdedigend stond BAS prima, keeper Hessel Bregman werd alleen van afstand getest.

In de rust bleek Tim Suter niet verder te kunnen, Walid El Achack kwam erin en Niels zakte een linie. Ook Joran Petersen nam plaats op de bank, Patrick Woud kwam daarvoor in het veld.

Berkum begon de tweede helft sterker. BAS in deze fase de mindere ploeg en kreeg al snel een tegendoelpunt te verwerken. Toch wist BAS zich terug in de wedstrijd te vechten. De wedstrijd lag helemaal open en beide ploegen kregen de kans om op voorsprong te komen.

De wedstrijd leek desondanks op een gelijkspel af te stevenen, met de daarop volgende penaltyserie. Helaas voor BAS wist Berkum in de allerlaatste minuut de winnende treffer te maken.

BAS is hierdoor uitgeschakeld en kan zich volledig op de competitie richten.

Gerwin Schaap

BERKUM C1 - BAS JO15-1: 2 - 1

12' doelpunt 0 - 1  Gerwin Schaap (Yordi Schols)