BAS JO15-1 - Hulshorst C1 : 7-0

BAS JO15-1 7 - 0  Hulshorst C1
25-8-2012, 11:00 uur

BAS C1 opent seizoen sterk

BAS C1 is het nieuwe seizoen goed begonnen. In duel met Hulshorst C1 zegevierden BAS met maar liefst 7-0. Na een 2-0 ruststand liep BAS in de tweede helft eenvoudig uit naar een 7-0 overwinning. Grote man aan BAS zijde was aanvaller Gerwin Schaap die driemaal het net trof. De overige doelpuntenmakers waren Sam Schurink (2x), Patrick Woud en Sven Hoiting.

Vooraf was de sfeer redelijk gespannen. De uitschakeling in de beker van twee jaar geleden was men nog niet vergeten. Hulshorst was toen, met dezelfde lichting, na penalty’s te sterk voor BAS. Zouden ze BAS wederom pijn doen in de beker?

De spanning was achteraf nergens voor nodig. Na acht minuten had Patrick de score geopend. Na een voorzet van Sam, kwam de afvallende bal voor de voeten van Patrick. Die koel en beheerst binnen schoot. BAS had niets te duchten van Hulshorst. Het balbezit, de kansen, alles was voor BAS.

Toch duurde het bijna 20 minuten voordat BAS wederom wist te scoren. Na een legio kansen te hebben gemist was het Gerwin die, na een schot van Sven, de bal van dichtbij kon binnentikken.

In de rust was er weinig te bespreken. Een paar ‘slaapmomentjes’ werden besproken. Verder zag het er goed uit voor BAS. De verdediging stond goed, het positiespel was prima en er waren kansen te over.

Na de rust ging BAS vrolijk door. Ditmaal lukte het wel om de kansen af te maken. Net als vlak voor rust was het Gerwin die het net weer wist te vinden. Een vrije trap van Joran werd subtiel binnen geknikt door ‘Sheep’. Hulshorst kwam er nu echt niet meer aan te pas. BAS schroefde het tempo nog maar eens op.

Na de 3-0 wist BAS driemaal te scoren binnen vijf minuten. Sven tekende voor de mooiste van de dag. Een geweldig afstandschot van 25 meter bleek onhoudbaar voor de keeper van Hulshorst. Daarna was het nieuweling Sam die het op de heupen kreeg. Scoren bij zijn debuut, en dan nog wel met de voet en het hoofd. Vooral het kopdoelpunt was er eentje uit het boekje. Na een combinatie over de linkerkant krulde Joran de bal hoog voor, waarna Sam de bal hard tegen de touwen kopte.

Tussendoor wist Gerwin ook nog een keer het net te vinden. Patrick lanceerde Sam met een splijtende steekbal, Sam trok voor waarna Gerwin zijn hattrick completeerde.

Gerwin Schaap

Sam Schurink

Patrick Woud

Sven Hoiting

BAS JO15-1 - HULSHORST C1: 7 - 0

8' doelpunt 1 - 0  Patrick Woud (-)
34' doelpunt 2 - 0  Gerwin Schaap (Sven Hoiting)
43' doelpunt 3 - 0  Gerwin Schaap (Joran Petersen)
47' doelpunt 4 - 0  Sven Hoiting (Karst van Dijk)
49' doelpunt 5 - 0  Sam Schurink (Marcel de Boer)
51' doelpunt 6 - 0  Gerwin Schaap (Sam Schurink)
59' doelpunt 7 - 0  Sam Schurink (Joran Petersen)