Hierden C1 1 - 5 (1 - 2) BAS JO15-1
27-8-2012, 19:00 uur
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

BAS C1 geeft goed begin een vervolg

Na een dikke thuisoverwinning is BAS er ook in geslaagd om tegen Hierden flink uit te halen. In een van BAS-zijde matige eerste helft, werd Hierden uiteindelijk in een goede tweede helft met 1-5 verslagen. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Gerwin Schaap (3x), Sven Hoiting en vakantieganger Walid el Achack.

Vooraf was de vraag of BAS, na de prima wedstrijd tegen Hulshorst, hetzelfde spel tegen V.V. Hierden op de mat kon leggen. In tegen stelling tot afgelopen zaterdag had BAS dit keer wel de beschikking over wissels. Casper en Walid sloten aan, helaas schitterde Jerry nog door afwezigheid. Wegens een welverdiende vakantie zal hij pas op 1 september terugkeren.

De start was allesbehalve goed. BAS begon angstig en liet Hierden het spel bepalen. Niet geheel onverwacht kwam Hierden al in de achtste minuut op voorsprong. De linksbuiten kwam op rechts door en kon de bal geheel vrij onder Hessel doorschieten.

BAS kwam hierna wat beter in het spel. Het werd brutaler, wat gelijk resulteerde in kansen. ´Sheep´ wees BAS de goede weg. Eerst bracht Gerwin, na goed stoorwerk van Patrick, BAS op gelijke hoogte door een prachtige stift. Niet veel later bracht hij Sven in stelling, die met een afstandsschot de 1-2 scoorde.

Direct na de voorsprong liet BAS zich wederom terugdringen. Er werd nauwelijks de diepte gezocht, waardoor Hierden de biddinghuizenaren simpel onder druk kon houden. Marcel en Karst maakten overuren, gelukkig wist Hessel met stunt- en vliegwerk zijn ploeg op de been te houden. Mede dankzij hem kon BAS gaan rusten met een voorsprong.

In de rust werden zwel de verdedigende taken van de middenvelders besproken, als de momenten om de diepte te zoeken. Dit bleek in de tweede helft zijn vruchten af te werpen. BAS nam het volledige initiatief en drukte Hierden ver terug op eigen helft. Opnieuw was het Schaap die de score vergrootte. Het schot van Patrick werd nog gepareerd, maar de daaropvolgende omhaal van Gerwin bleek onhoudbaar voor de keeper van Hierden.

BAS schakelde net als tegen Hulshorst weer een tandje bij. Een legio aan kansen was wat volgde. Na de twee doelpunten leek Gerwin het voorlopig wel even welletjes te vinden. De één na de andere kans werd om zeep geholpen, maar spannend werd het nooit meer.

BAS scoorde uiteindelijk nog de verdiende (op basis van de tweede helft) 1-4 en 1-5. Na een goede individuele actie van Sven kon Gerwin ook vandaag zijn hattrick completeren. Waarna Walid de eindstand bepaalde met een makkelijke intikker.

Gerwin Schaap

Walid el Achak

Sven Hoiting

HIERDEN C1 - BAS JO15-1: 1 - 5 (1 - 2)

8' doelpunt 1 - 0
15' doelpunt 1 - 1  Gerwin Schaap (Patrick Woud)
17' doelpunt 1 - 2  Sven Hoiting (Gerwin Schaap)

40' doelpunt 1 - 3  Gerwin Schaap (-)
63' doelpunt 1 - 4  Gerwin Schaap (Sven Hoiting)
69' doelpunt 1 - 5  Walid el Achak (-)