Bekerwedstrijd
1-9-2012, 10:15 uur
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

BAS C1 klaar voor de competitie

Na een doelpuntloze en matige eerste helft, wist BAS uiteindelijk in de tweede helft de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken. Onder leiding van vakantieganger Jerry van Lienden wist BAS vijfmaal het net te vinden. Doelpuntenmakers waren Sven Hoiting (2x), Gerwin Schaap, Jerry van Lienden en Joran Petersen.

Vooraf had de begeleiding van Hatto Heim er al een hard hoofd in. Het zou een moeilijk jaar worden voor de jongens van de zaterdagvereniging. Met maar 4 jongens nog over uit de C1 van vorig jaar kan Hatto Heim zijn borst natmaken.

Bij BAS had men al het vertrouwen. Waar eerst Hulshorst en Hierden met grote cijfers werden verslagen, zou Hatto Heim ook wel even aan de zegekar gebonden worden. De selectie was weer compleet. Vakantieganger Jerry van Lienden was weer terug van vakantie en daarom kon de begeleidende staf weer beschikken over 3 wissels. Jerry begon samen met Sven en Sam op de bank.

Van dat vertrouwen, was weinig te merken in de eerste helft. BAS was slordig in de passing, maar er miste vooral scherpte. BAS en Hatto Heim wisten wat kansjes te creëren, maar de eerste helft was vooral niet leuk om naar te kijken. Had BAS moeite met het natte (snelle) kunstgras, of was het gewoon de scherpte? In ieder geval hielden beide clubs elkaar netjes in evenwicht en gingen zo met 0-0 de rust in.

De zon had na de rust in ieder geval zijn werk gedaan. Het kunstgras was al een heel stuk droger, en BAS leek wakker. De drie wissels kwamen erin, waardoor Patrick, Walid en Casper even mochten rusten. De passing was na rust scherper en via het middenveld werden de aanvallers beter gevonden.

Waar Jerry al gelijk na rust gevaarlijk doorkwam over de rechterkant, was het de tweede keer gelijk raak. Jerry haalde de achterlijn, legde terug en Joran wist, via de kluts en een verdediger, de bal over de doellijn te werken. Dit gebeurde op het moment het overgrote deel van de begeleidende staf er net vandoor ging, de trainers Mark en Tom moesten samen met de grensrechter Sander er vandoor om zich te melden bij het 1e, daarom had Huib van Os zich beschikbaar gesteld om de 2e helft te vlaggen. Met nog 25 minuten te gaan moest leider Peter en zijn manschappen ervoor zorgen dat ook de 2e bekerwedstrijd in winst omgezet werd.

Ook de 2-0 kwam via de rechterkant, opnieuw werd de snelheid van Jerry goed benut, de rechtsvoor kwam goed naar binnen haalde de achterlijn en gaf goed voor, uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Gerwin waardoor de aanvoerder van vandaag ook in zijn derde wedstrijd weer een doelpunt maken. 5 minuten na de 2-0 volgde ook al de 3-0, de linksback van Hatto Heim werd helemaal doorgespeeld door Jerry, opnieuw werd de ruimte achter de verdediging goed benut. Jerry sneed goed naar binnen, kwam alleen voor de keeper en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Na de 3-0 werd er weer gewisseld, Casper verving Ruben, Patrick loste Joran af en Walid mocht het in de spits proberen als vervanger van Gerwin. Walid liet zich in de spits zien als een goed aanspeelpunt, de bal werd vastgehouden door de spits, Sven kon vanuit het middenveld goed bijsluiten en via een 1-2 kwam hij alleen voor de keeper en ronde goed af, 4-0.

Met nog 5 minuten te spelen werd Walid door de verdedigers onderuitgehaald op 20 meter van het doel, de spits ging verrassend zelf achter de bal staan. De bal kwam via de keeper en de lat weer terug in het veld waarna Sven van dichtbij hard kon afronden en zo zijn 2e van de dag te maken. De vermoeide vakantieganger Jerry kreeg nog een publiekswissel waardoor Joran nog een paar minuten mocht maken.

Al met al een prima 2e helft waar met name de snelheid van Jerry goed werd benut. Door de 2e overwinning in de beker is BAS C1 als eerste geëindigd in de poule en heeft zich zo geplaatst voor de Knock-out fase.

Volgende week de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Epe. De vraag is nog of de trainers Schaap en Drent en grensrechter Westdijk hierbij aanwezig zullen zijn, ‘Wij kunnen voortaan maar beter wegblijven, zodra we het veld aflopen beginnen de jongens te scoren’ aldus Trainer Schaap. En met 5 doelpunten in 25 minuten is hier natuurlijk geen speld tussen te krijgen.

Sven Hoiting

Joran Petersen

Jerry van Lienden

Gerwin Schaap

HATTO HEIM C1 - BAS JO15-1: 0 - 5

50' doelpunt 0 - 1  Joran Petersen (Jerry van Lienden)
53' doelpunt 0 - 2  Gerwin Schaap (Jerry van Lienden)
58' doelpunt 0 - 3  Jerry van Lienden (Tim Süter)
62' doelpunt 0 - 4  Sven Hoiting (Walid el Achak)
68' doelpunt 0 - 5  Sven Hoiting (Walid el Achak)