BAS JO15-1 - ASV Dronten C2 : 3-2

BAS JO15-1 3 - 2  ASV Dronten C2
15-9-2012, 10:30 uur

BAS wint met moeite in polderderby

Dat het een lastige ochtend zou worden voor de Biddinghuizenaren was bekend. De polderderby was al een veel besproken onderwerp op school en bracht daardoor de nodige spanning met zich mee. Asv Dronten leek hier beter mee om te gaan, desondanks was het BAS die er met de winst vandoor ging. Middenvelder Sven Hoiting besliste in de allerlaatste minuut de wedstrijd met een fantastisch afstandsschot.

Er werd niet alleen de nodige spanning op school gecreëerd, maar ook onder de trainers. Trainer van Asv Dronten, Luke van de Burgh, normaal gesproken een echte Basser, werd afgelopen week al aardig onder druk gezet door de technische staf van BAS. Wie waagt zich tot succesvolste trainer van de eerste selectie?

Zoals hierboven al vermeld, was het Asv Dronten die het best met de spanning wist om te gaan. De verdediging van BAS werd flink onder druk gezet, waardoor het middenveld maar moeilijk werd bereikt. Toch resulteerde dit niet in grote kansen voor de Asvd-ers. Sterker nog, de grote kansen waren voor de Biddinghuizenaren. Vooral Casper was goed in vorm.

In de tiende minuut kwam Casper goed door aan de linkerkant, kwam vervolgens goed naar binnen en bracht de bal laag in de zestien. De eerste poging wist de keeper van Asv Dronten nog te pareren, maar het schot van Jerry bleek onhoudbaar. Er leek wat druk van de ploeg af te vallen. BAS kwam iets beter in de wedstrijd, maar Asv Dronten bleef de beter voetballende ploeg.

De gelijkmaker was dan ook niet geheel onverdiend. Een hoge bal werd door de achterhoede verkeerd ingeschat, de drontense spits ging er met de bal vandoor en liet Hessel kansloos. Vreugde aan de kant van Asv Dronten. Voor BAS leek het een vervelende ochtend te worden.

Toch wist BAS, tegen de verhouding in, orde op zaken te stellen. Het was wederom Casper die BAS weer op voorsprong bracht. Zijn corner draaide hard richting de goal, werd ligt getoucheerd en verdween vervolgens achter de keeper van Asv Dronten. Waardoor BAS kon gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft, waar Joran, Patrick en Sam het veld voor Casper, Jerry en Walid betraden, bleef BAS moeite hebben met de gretige Asvd-ers. De kansen waren in verhouding, waardoor de meest ‘koele’ ploeg er met de overwinning vandoor zou gaan.

Asv Dronten maakte al snel na rust gelijk. De rechtsbuiten ontsnapte aan de aandacht en kon helemaal vrij de 2-2 binnenkoppen. BAS gaf voor de tweede maal een voorsprong uit handen en kon weer aan de bak. Onder leiding van aanjagers Karst van Dijk en Sven Hoiting ging men voor een slotakkoord. Het opende achterin wel enorme gaten in de defensie, wat resulteerde in grote kansen voor Asv Dronten, maar BAS kreeg zelf ook grote mogelijkheden.

Jerry liet zien over wat voor enorme snelheid hij beschikt, hij snelde langs twee man, maar faalde oog in oog met de prima keepende doelman uit Dronten. Karst bestookte de verdediging met demarrages. Sven probeerde het intussen van afstand, waarbij zijn derde poging raak was. In de allerlaatste minuut knalde Sven van een metertje of 25 de bal hoog in de bovenhoek. Een ware ontlading is wat volgde, helemaal nadat de scheidsrechter niet veel later affloot.

Grote euforie in de kleedkamer, niet voor het vertoonde spel, maar voor de overwinning en stiekem is dat het enige wat telt tegen Dronten.