Elspeet C1 0 - 7  BAS JO15-1
22-9-2012, 10:45 uur
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

BAS walst over Elspeet heen

Na de moeizame overwinningen op Epe en Asv Dronten, werd het eens tijd dat BAS flink zou uithalen. Na drie doelpunten in de eerste helft en vier doelpunten in de tweede helft, werd het in Elspeet maar liefst 0-7. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Walid (2x), Patrick (2x), Joran (2x) en Gerwin.

Vooraf was bepaald dat er vooral meer samengespeeld moest worden. De overwinning zou dan vanzelf wel komen, bovendien waren we de supporters wel wat verschuldigd. Maar liefst zeven auto’s vertrokken ’s ochtends vroeg richting Elspeet, om de verrichtingen van de C1 te volgen.

De bank bestond uit Sven Hoiting, Ruben Stuifzand en Rick van Os, die zo verstandig was geweest om zijn schoenen in Biddinghuizen achter te laten. Ruben Stuifzand zou er wederom alleen in komen bij nood.

Dat Hessel een makkelijke ochtend tegemoet ging, was na een paar minuten al duidelijk. BAS was heer en meester en stuurde Elspeet van het kastje naar de muur. Aan de linkerkant bleken Joran en Casper een stroomtrein die, eenmaal op gang, niet te stoppen was. Dat de 0-1 via de linkerkant ontstond, was dan ook geen verrassing. Walid lanceerde Joran, die vervolgens naar binnen sneed en de bal afleverde bij Gerwin. Eenmaal kappen en binnen schuiven. Prima.

Daarna was het de beurt aan de rechterkant. Jerry kwam goed naar binnen, gaf vervolgens de mogelijkheid aan Walid, die de bal hard, binnenkant voet tegen de touwen werkte. Een ware stormloop ontwikkelde zich richting de goal van Elspeet. Het vertoonde spel was uitstekend, maar de verdiende doelpunten volgde niet.

Tot de 29ste minuut dan, Joran vergrootte vlak voor rust de voorsprong. Een half weggewerkte voorzet kwam voor de voeten van de linksbuiten, die de bal beheerst onder de keeper schoof.

Na rust een minder BAS, en een zelfde Elspeet. Het spel werd een stuk stroever, maar Elspeet kon vanochtend geen moment gevaarlijk worden. De voorsprong werd wel gelijk vergroot. Eerst scoorde Patrick met een stiftje, na een schitterende steekbal van Jerry. Vervolgens ging de keeper flink in de fout bij een vrije trap van Joran.

De doelpunten vermoorde uiteindelijk het samenspel. Scoren, dat wilde men daarna heel graag. Het liefst zonder de bal ook maar één keer over te passen.

BAS werd in de tweede helft ook een heel stuk minder gevaarlijk. Het scoorde nog wel twee keer, walid zorgde voor de 6-0, na een steekbal van Gerwin. Waarna goalgetter Patrick de eindstand bepaalde met een rebound, na een schot van Walid.

Patrick Woud

Joran Petersen

Walid el Achak

Gerwin Schaap

ELSPEET C1 - BAS JO15-1: 0 - 7

8' doelpunt 0 - 1  Gerwin Schaap (Joran Petersen)
12' doelpunt 0 - 2  Walid el Achak (Jerry van Lienden)
29' doelpunt 0 - 3  Joran Petersen (-)
38' doelpunt 0 - 4  Patrick Woud (Jerry van Lienden)
39' doelpunt 0 - 5  Joran Petersen (-)
53' doelpunt 0 - 6  Walid el Achak (Gerwin Schaap)
60' doelpunt 0 - 7  Patrick Woud (-)