ASV Dronten C2 1 - 2  BAS JO15-1
24-11-2012
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Guess who’s back

Deze verslaggever zou eigenlijk pas na de winterstop wederkeren, maar onder enige dwang van ouders, zodoende toch maar even wat tijd weten vrij te maken. Na een gewonnen wedstrijd tegen Dronten moet er nou eenmaal een verslag volgen.

Na de prima wedstrijd van vorige week was het zaak, om het vertoonde spel ook tegen Asv Dronten door te zetten. De elf mannen in het veld, de mannen op de bank, ze moesten weer voor elkaar door het vuur gaan. En, oja. Er moest eigenlijk ook nog even gewonnen worden. Ook al was dat uiteraard bijzaak, BAS tegen de groen-witten? Drie punten, niks anders. Maar dat hoef ik u uiteraard niet uit te leggen.

Op het perfect aangelegd kunstgrasveld in Dronten werd er door BAS afgetrapt. Het spel verplaatste zich vrijwel meteen naar ‘onze’ overkant, waar er voor ons weinig te zien viel. Onder een dikke laag mist probeerde de beide teams het beste ervan te maken. En, bij de eerste de beste opening naar de andere kant lag de bal al achter de Asv Dronten Doelman. Karst stuurde Dusan Casper de diepte in, die op snelheid de meegelopen Jerry wist te bedienen. 0-1.

Asv Dronten kon nog net even op adem komen, wanneer de volgende BAS aanvaller alweer voor het doel verscheen. De prima keepende doelman hield Asv Dronten ternauwernood op de been, maar op de daaropvolgende corner had ook hij geen antwoord. Het was Marcel die de bal met zijn hele hebben en houwen het doel inwerkte.

BAS was ontketend, het gaf achterin niks weg en verscheen een aantal maal vrij voor de doelman, maar Gerwin, Walid, Casper en Jerry vergaten de wedstrijd voor rust al definitief in het slot te gooien. Vooral de voorbereidende actie ‘ala Zidane’ van Walid op Jerry is een vermelding waard. De bal werd eerst op de borst gecontroleerd, met rechts een lobje over de verdediger, om vervolgens Jerry met links één op één met de keeper te zetten.

Op de voorsprong was niets aan te merken, maar dat Asv Dronten zichzelf nog kansrijk achtte, dat mochten we onszelf aanrekenen.

Na rust kwam Asv Dronten een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft. Het ging gelijk op, toch was het BAS die in de beginfase weer de beste kansen kreeg. Eerst was het Joran die van dichtbij tegen de keeper opschoot. Daarna was het Casper die de bal ook niet tegen de touwen kreeg. Het hielp Asv Dronten alleen maar, men begon er weer in te geloven.

Het begon wat gedurfder te spelen, het werd dreigend en Hessel moest zowaar redding brengen. Asv Dronten ging voor een slotoffensief, helemaal nadat Patrick ongelukkig de bal in eigen doel kopte. Toch leek BAS nooit echt in de problemen te komen. Het kreeg zelfs namens Patrick de grootste kans om er in de slotfase nog eentje te maken, maar deze wist hij dan niet te verzilveren en zo bleef er een 1-2 eindstand staan.

Als collectief willen vechten voor elkaar, het blijkt te werken. Blijkbaar het verschil tussen samen voetballen en samenvoetballen.

Marcel de Boer

Jerry van Lienden

ASV DRONTEN C2 - BAS JO15-1: 1 - 2

5' doelpunt 0 - 1  Jerry van Lienden (Casper Fennema)
8' doelpunt 0 - 2  Marcel de Boer (-)