Bekerwedstrijd
22-3-2016, 19:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS C1 plaatst zich voor de bekerfinale!

BAS C1 is er dinsdagavond in geslaagd om de finale van de districtsbeker te bereiken! In een bloedstollend gevecht met asv Dronten C2 nam aanvoerder Bas van Luenen in de uiterste slotfase de winnende 1-2 voor zijn rekening, waardoor BAS zich op gaat maken voor de eindstrijd. “Ongelofelijk dat de jongens dit hebben geflikt. Een teamprestatie in optima forma”, zegt trainer Wouter Foppen na afloop.

Net voor de aftrap, gespannen koppies. Een rij voor de WC, de zenuwenplasjes zijn plots ontelbaar. Er staat wat spanning op, zoveel moge duidelijk zijn. Bart Knorren, normaliter niet zo gauw gek te krijgen, vertelt plots dat hij de spanning voelt. Het zegt alles. De inzet is een finaleplaats en daar is iedereen zich maar wat van bewust. De laatste horde naar de eindstrijd is echter een flinke. Tegenstander is asv Dronten C2, dat in de reguliere competitie ongenaakbaar is. Vijftien wedstrijden werden er gespeeld, veertien gewonnen. Doelsaldo vraagt u? 82 voor, 21 tegen. Een tegenstander van formaat dus.

BAS C1 had daar dinsdag absoluut geen boodschap aan. Vanaf de eerste seconde gingen de C-junioren de strijd aan en daar had asv Dronten dan weer de handen vol aan. De thuisploeg creëerde wel enkele kansen, maar toch opende BAS de score. Er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte achter de Drontense defensie, waardoor Bas van Luenen uiteindelijk Bennet van Veen kon bedienen. Alleen voor de keeper schoot de uitblinker koelbloedig raak. Een fikse opsteker, die een minuut later alweer de kop in werd gedrukt. Een van de vlotlopende asv Dronten-aanvallen kwam terecht bij de spits en hij krulde de bal op mooie wijze achter doelman Tim Stoffer.

Een tegenvaller direct na een opsteker, dan kan de boel mentaal wel eens gaan knakken. Maar niets bleek minder waar. Tegenvaller, ja, maar BAS C1 rechtte per direct de rug. Het moest in de eerste helft vooral verdedigen, deed dat met volle overgave, maar toch mondde de druk nog wel uit in een strafschop voor asv Dronten. Een uitgelezen mogelijkheid, echter niet als de keeper Tim Stoffer heet. De goalie plukte de bal met één hand uit de hoek en zorgde daarmee voor een 1-1 ruststand. “Als je vijf van de zes penalty’s pakt, dan is dat geen toeval meer. Een specialiteit”, zegt leider Tom Drent.

Na de onderbreking eenzelfde spelbeeld, al mengde BAS zich ook voetballend steeds meer in het duel. Bij vlagen kwam de Biddinghuizer formatie combinerend vooruit en daardoor werd ook asv Dronten af en toe teruggedrukt op eigen helft. De Drontenaren bleven wel dreigend, maar Stoffer bleek in de laatste 35 minuten niet te passeren. Zodoende leek het duel af te stevenen op een strafschoppenserie, totdat BAS in de laatste minuut Bennet van Veen wist te bereiken. De linksbuiten trok vol door, was zijn directe tegenstander te snel af en gaf de bal voor op spits Bas van Luenen. Hij kwam goed naar de eerste paal en tikte de bal leep achter de Drontense doelman. Winnende goal, koploper verslagen, finaleplaats in de tas. Een fantastische prestatie.

BAS A2
De finale van de C1 wordt op zaterdag 14 mei gespeeld tegen de winnaar van het duel tussen Schalkhaar C2 en DOS ’37 C1. De locatie is op dit moment nog niet bekend. BAS A2 maakt ook nog kans op het bereiken van de bekerfinale. Zij spelen a.s. zaterdag thuis tegen WHC A2 om een finaleplaats. De andere halve finale gaat tussen Vroomshoopse Boys A2 en Heino A2.

Bas van Luenen

Bennet van Veen

ASV DRONTEN C2 - BAS JO15-1: 1 - 2 (1 - 1)

17' doelpunt 0 - 1  Bennet van Veen (Bas van Luenen)
18' doelpunt 1 - 1

69' doelpunt 1 - 2  Bas van Luenen (Bennet van Veen)

Speler van de wedstrijd: Tim Stoffer

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):