Vriendschappelijke wedstrijd
28-1-2017, 10:30 uur
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

Doorman on tour

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd van 2017 gespeeld. In Doornspijk speelden we tegen de plaatselijke SV een puike pot voetbal. Tijdens de openingsfase van de wedstrijd lieten we zien dat we goed kunnen voetballen. Er werd voornamelijk op de helft van DSV gespeeld en creëerde ook een aantal goeie mogelijkheden via Roy, Elijah en Niek. Helaas keken we na een flitsende counter van DSV tegen een achterstand aan en daarmee gingen we ook de rust in. In de rust gaf inval-coach Jorrit aan dat iedereen zijn taak naar behoren uitvoerde en dat hij blij was met de inzet van iedereen, inclusief Gino.

Net als de eerste helft, begon ook de tweede helft met goed voetbal en er werd daarbij ook strijd geleverd tegen de fysiek sterkere jongens van DSV. Donanto was in de ogen van de scheidsrechter iets te fel en dat kostte hem een gele kaart, waardoor hij 10 minuten op de bank moest plaatsnemen. DSV maakte optimaal gebruik van de man-meer situatie en schoot de 2-0 binnen. De mannen van BAS C1 lieten zich echter niet kennen en via een flitsende solo van Roy kwamen we terug in de wedstrijd. Net nadat Donanto weer binnen de lijnen mocht terugkeren, kreeg Roy, naar ogenschijnlijk een onschuldige tackle, ook een gele kaart. Weer 10 minuten met 10 man en ook nu wist DSV te profiteren. Uit de vrije trap werd de 3-1 binnen geschoten en de wedstrijd was daarmee gespeeld.

Ondanks de nederlaag was trainer Doorman trots op de heren: ''We speelden uitstekend tegen de nummer 3 van een andere 2e klasse. Met wat meer geluk en scherpte voor de goal hadden we hier gewonnen. Als we de komende weken deze lijn doorzetten kunnen we het iedere tegenstander in onze competitie moeilijk maken''.

Jorrit Doorman

Roy Woud

DSV '61 C1 - BAS JO15-1: 3 - 1 (1 - 0)

28' doelpunt 1 - 0

42' doelpunt 2 - 0
45' doelpunt 2 - 1  Roy Woud (-)