BAS JO15-1 - Batavia '90 JO15-1 : 2-4

BAS JO15-1 2 - 4 (0 - 1) Batavia '90 JO15-1
7-4-2018, 09:00 uur

muntje valt net onze kant niet op

Na een weekend zonder voetbal vandaag weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen Batavia JO15-1. Op Mike na was de ploeg compleet. Lucas had last van een lichte blessure maar dat weerhield hem er niet van te starten.
De nadruk werd gelegd op elkaar helpen en plezier maken. Elkaar helpen omdat we het moeilijk hebben. Tegenstanders in de tweede klasse zijn toch wat groter en sterker dan de tegenstanders van de najaarscompetitie in de derde klasse. De ploeg straalt niet uit dat er geen plezier is maar een feit is dat er sinds de vorige competitie niet meer is gewonnen en daar word je niet blij van.
We starten de wedstrijd, op het ons bekende veld twee, enthousiast en al snel kwamen een paar kansen. Al in de tweede minuut was het Lauran die de binnenkant paal raakte. Een snel doelpunt had ons vandaag kunnen helpen. Langzaam maar zeker kreeg Batavia wat meer grip op het spel en uiteindelijk leidde dat tot een doelpunt. We lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan en gingen volle bak. Bij vlagen speelde we prima positiespel maar soms was het ook helemaal weg. We laten dan iets te weinig lef zien en laten ons afbluffen door de tegenstanders. Tot doelpunten in de eerste helft leidde het niet meer.
We voelden ons niet minder dan Batavia en begonnen vol energie aan de tweede helft. Binnen een minuut hadden ons doelpunt te pakken. Na een kluts was Lauren de snelste en scoorde 1-1. Helaas scoorde Batavia direct daarna. Voor stonden we niet op te letten waardoor we de bal onnodig kwijtraakte, Brandon struikelde waardoor de tegenstander gevaarlijk dichtbij het doel kom komen. Zijn schot ging voor het doel langs en daar reageerde we niet alert genoeg op. Weer moesten we in de achtervolging. Batavia kreeg veel kansen maar Silvijn stond prima te keepen en redde ons meer dan eens van de grotere achterstand. Dat er met inzet gevoetbald werd bleek wel uit twee pittige overtredingen van Cas die daar dan ook de gele kaart voor kreeg. Ook de tegenstander speelde pittig waar Niek het slachtoffer van werd. Hij verdiende daar wel een strafschop mee die Furkan feilloos inschoot. 2-2. Niek moest wel geblesseerd naar de kant en Lucas moest ondanks zijn pijnlijke knie nog het veld in om het team te helpen. We hadden wel veel energie gebruikt en dat brak ons de laatste 15 minuten op. Aanvallers hadden steeds meer tijd nodig om te herstellen van hun aanvallende acties zodat het helpen van de middenvelders en verdedigers steeds moeilijker werd. In balbezit werden we slordiger en de druk op de tegenstander werd steeds minder. Daar profiteerde Batavia van door nog twee keer te scoren.
Heel jammer maar het ging al een stuk beter dan de laatste wedstrijd. Het muntje moet toch een keer onze kant op vallen.

Furkan Genc

Lauran Schieman

BAS JO15-1 - BATAVIA '90 JO15-1: 2 - 4 (0 - 1)

13' doelpunt 0 - 1

36' doelpunt 1 - 1  Lauran Schieman (-)
37' doelpunt 1 - 2
43' doelpunt 2 - 2  Furkan Genc (Niek Christiaanse)